Před několika dny jsme psali o divizním zápase Ovčáry - Chomutov /článkek najdete ZDE) a sudího tohoto zápasu Hrabovského přirovnali k jednomu z hrdinů filmu Hanebný pancharti Hugo Sitglitzovi. Ten podobně nemilosrdně jako sudí Hrabovský v Ovčárech kosil v thrilleru gestapácké pohlaváry.

Na Berounsku se ovšem objevil kat, jemuž Hrabovský alias Stiglitz nesahá ani po kotníky. Jeho jméno je Marx a červenou kartu zřejmě používá jako základní normální smrtelníci zubní kartáček. Tedy rád a pořád. V jeho případě se spíše hodí přirovnání k hrdinovi akčního filmu osmdesátých let Komando. Koneckonců i příjmení měl  Arnold Schwarzenegger podobné, hrál totiž roli plukovníka Matrixe. 

Zápletku filmu jistě většina čtenářů zná. Jde o naprostou klasiku béčkových akčňáků, která kromě ukázkově nadupaného Arnolda obsahuje poměrně vtipné hlášky a hodně dobrou hudbu Jamese Hornera. Únos dcery plukovník řeší po svém, za sebou nechá stovky mrtvých.

Podobně se o zachoval i rozhodčí Marx. Nenechával za sebou mrtvé, nicméně po jeho práci nezůstal v zápasu III. A třídy na Berounsku Lužce – Chyňava kámen na kameni. Marx (alias Matrix) vytáhl červenou kartu během několika málo minut hned sedmkrát. Šestkrát pro domácího borce, jednu dostal host.

Domácí sice vedli 1:0, hosté ale do přestávky stihli otočit stav na 1:2. V úvodu druhé půle hostující Kříž upravil na 1:3 a pak se začaly dít věci. Podle očitých svědků zápas skutečně nervově nezvládli domácí hráči, vina v tomto případě zřejmě nepadá na sudího Marxe.

Webmaster hostující Chyňavy popisuje události takto: „Na horkou půdu do Lužců se nám vůbec nechtělo. Obávali jsme se tvrdosti domácích a zákeřnosti. Což se v průběhu utkání projevilo. Po odpískání konce prvního poločasu si domácí kapitán neodpustil poněkud peprné narážky na adresu rozhodčího a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy. Tím rozpoutal vlnu nevole z domácího tábora, která gradovala ve druhém poločase. Gól na 1:3 gól přilil ještě víc oleje do ohně ze strany domácích. Další domácí hráč musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště. V 75 min. se situace na hřišti vyhrotila. Nejdříve šel pod sprchy náš Bauer s domácím borcem za vzájemné napadení. Po této situaci zbylí domácí hráči neunesli to, že prohrávají a nadávkami zasypali rozhodčího Marxe. Ten si nenechal líbit a rozdal další červené karty pro domácí. Rozhodčí poté musel předčasně ukončit zápas pro nedostatečný počet hráčů domácího mužstva.

Sportovně technická komise berounského fotbalového svazu rozhodla jasně. Lužce prohrály kontumačně 0:3, navíc zaplatí pokutu 500 korun za narušení regulérnosti soutěže.

A pak že v pralesních ligách není veselo...