Policisté na trávníků i v kabinách, houkající záchranka, hráč v bezvědomí, udeření rozhodčího míčem do hlavy, rozběsněná fanynka mlátící hráče deštníkem do hlavy.

To vše bylo k vidění po zápase krajského přeboru ve Středních Čechách mezi týmy Nové Strašecí a Louňovice.

Před více než dvaceti lety běžela v kinech americká komedie Nevidím zlo, neslyším zlo. Zápletka byla prostá. Dave, hluchý majitel malého obchůdku v hale newyorského mrakodrapu, přijal na inzerát jako zaměstnance slepého Wallyho. Než se oba stačili pořádně seznámit, zapletli se do případu vraždy bookmakera. Mělo to ovšem háček, vrah řádil za zády hluchého Davea a Wally samozřejmě  zločince vidět nemohl.

V podobné roli se o víkendu představilo hned několik aktérů zápasu 9. kola krajského přeboru v Novém Strašecí, kam si pro body přijely Louňovice. Přestože se konec utkání proměnil v odpornou komedii, která zřejmě jen šťastnou shodou okolností neskončila tragicky, rozhodčí, delegát i někteří hráči domácích „nic neviděli, nic neslyšeli“.

Popis událostí okamžiku, kdy rozhodčí Kubečka odpískal konec utkání (hosté vyhráli 0:1), se liší. Samozřejmě v závislosti podle příslušnosti vypravěče k domácímu nebo hostujícímu klubu.

„Když rozhodčí Kubečka odpískal konec, sesypali se kolem něj domácí hráči i trenér, přičemž hráč číslo pět Ducár (na fotografii)  ho trefil balonem do hlavy. Jakmile pořadatelé uvolnili průchod do kabin, vyběhl tentýž hráč za našim kapitánem Adamem Trávníkem, chytil jej do kravaty a dvakrát ho kopnul zespodu do hlavy a potom ho hodil do mříží. Našemu hráči při tom zapadnul jazyk, který mu vytáhli spoluhráči a pak ležel za dohledu domácího lékaře čtyřicet minut v bezvědomí do příjezdu záchranky, která ho odvezla s otřesem mozku do kladenské nemocnice,“ popsal situace sekretář hostujícího klubu Petr Šusta v Rakovnickém Deníku.

Diváci podle něj byli jako šílení. „Neunesli porážku a chovali se jako zvířata. Mezitím ještě domácí brankář napadl dva z našich fanoušků, když udeřil dědu a otce jednoho z našich hráčů. Něco takového jsem při fotbalu nezažil,“ dodal Šusta.

S dokazováním ale bude problém. Domácí funkcionáři napadení hostujícího hráče popírají. „Nikdo z nás neviděl, proč se hostující hráč při odchodu do kabin svalil. Prý utrpěl lehký otřes mozku, ale to se mu mohlo stát kdykoliv během utkání,“ říká trenér Nového Strašecí Miloslav Mrázek.

O žádném extempore se nezmiňuje ani zápis delegáta a rozhodčího. „Nikdo z nich také nic nezahlédl. Hosté si všechno vymysleli,“ tvrdí Mrázek.

Web hostujících Louňovic ale dodává další detaily. „To co se dělo po skončení utkání nemá obdoby. Soupeřův hráč napadl našeho kapitána Adama  Trávníka a údery do hlavy mu přivodil bezvědomí. Domácí fanoušci a hráči se na naše mužstvo a fanoušky vrhli jako smyslů zbavení a nebýt několika rozumných jednotlivců mohlo dojít i k dalším zraněním. Vše se uklidnilo až příjezdem Městské policie a Policie České republiky. Našeho kapitána musela odvézt záchranná služba. Doufáme, že už nikdy nebudeme svědky takového chování hráčů a fanoušků kopané,“ uvádí klubová stránka na internetu.

Fanoušci si pak všímají toho, že jeden z nejlepších střelců Nového Strašecí Ján Ducár (jemuž u fandů soupeřů zřejmě nijak nepomáhá ani vizáž agresivního bojovníka K1)  má s etikou na hřišti problémy opakovaně. „Doufám, že tohle neututláte, jako před časem v Litoli a konečně už to odnese ten váš slavný Ducár,“ napsal v diskusi na webu fanoušek s nickem Sosi, který zároveň upozornil na to, že akcelerátorem emocí občas bývá právě trenér Jiří Mráz. „Ono to začíná už trenérem. Je vždy on, co hráče hecuje. Stačí se v přeboru zeptat, kde chcete,“ dodal.

Jiný divák rovnou žádá pro Duncára „hrdelní“ trest. „Obracím se na funkcionáře, aby vystavili doživotní stop tomuto hráči včetně přístupu do areálu, aby se toto již nikdy neopakovalo a nadále mohli navštěvovat vaše zápasy mírumilovní fandové a rodiče s dětmi.

Louňovický sekretář, který je zároveň mecenášem klubu, hodlá podat na domácího hráče Ducára trestní oznámení. „Je to sice čerstvé, ale chci ho dát přes svého právníka k soudu pro ublížení na zdraví. Adama Trávníka sice druhý den propustili z nemocnice, ale záleží, jak dlouho bude doma na neschopence,“ potvrdil v Deníku Šusta svůj úmysl řešit údajné napadení kapitána Louňovic u civilního soudu. „Chování Ducára je o to smutnější, že jde o příslušníka ozbrojených složek,“ doplnil.

Jisté je jedno. Závěr utkání budou řešit nejen funkcionáři krajského fotbalového svazu, ale také policisté. O vývoji bude Černá svině samozřejmě informovat.

Pokud jste na tomto utkání byli, napište nám do komentářů pod článkem nebo na emailcentrala@cernasvine.cz, jak to v Novém Strašecí vypadalo..