DALŠÍ DOMÁCÍ PORÁŽKA

08.11.2015 09:56

SPARTA LUŽNÁ - FC PO OLEŠNÁ 2 - 3 /2 - 1/ POLANSKÝ, VEJVODA

 

Předposlední kolo okresního přeboru už pomalu ukládá týmy k zimnímu spánku, a tak se všichni snaží podat co nejlepší výkony, aby měli během přestávky dobrý pocit. Lužná doma přivítala Olešnou a očekával se vyrovnaný zápas. To se naplnilo, ale fotbal moc krásy nepřinesl… Lužná sice do 60. minuty vedla, ale nakonec jí doma nezůstal ani bod.

Krásné sobotní odpoledne připomínalo spíš květnové jaro, avšak listí a barevné stromy v okolí luženského hřiště nenechaly nikoho na pochybách, že se jedná o krásný podzim. První gól padl po nařízeném přímém volném kopu, ke kterému se postavil T. Vodrážka. Míč chytil ve vzduchu faleš, domácí gólman Rác balon podběhl a branka byla na světě – 0:1.

Chvíli na to pálil Ambrůžek z voleje těsně nad branku. Netrvalo dlouho a průnik Fronka zblokoval ve vápně Jirárek, přičemž sudí Říha neváhal ani vteřinu a nařídil trochu přísnou penaltu. V této situaci se vyznamenal gólman Fiedler, který směr míče vystihl a vyrazil jej na roh. Ihned po jeho rozehrání doputoval míč až k Rekovi, který byl metr před olešenským gólmanem zcela neobsazený, ale k jeho smůle balon nezvedl a nastřelil jen jeho tělo.

Po půl hodině hry byl kousíček za hranicí šestnáctky faulován Vejvoda a míč si k trestnému kopu z boku postavil Ambrůžek. Ten rozehrál na Fronka, který byl přichystaný proti noze na vápně a vystřelil po zemi k tyči. Před Fiedlerem míč ještě tečoval Polanský, který pochopitelně změnil jeho směr a zapadl do sítě – 1:1.

Ve 37. minutě zaváněl dlouhý pas na Vejvodu ofsajdem, přesto však mladý útočník prokázal kvality a po svém průniku ho nezastavil ani vyběhnutý Fiedler – 2:1.

Domácí mohli stejnou situaci zopakovat o dvě minuty později, tentokrát utekl Mašek, ale z tohoto brejku nic nebylo. Tři minuty před odchodem do kabin se ke slovu dostala pro změnu Olešná. Konkrétně kopal T. Vodrážka další přímák a směřoval ho na přední tyč. Rác měl znovu plné ruce práce, aby tvrdou ránu vyrazil.

 

Mírný tlak se Olešné vyplatil

 

Úvod druhého poločasu zastihl hráče Olešné asi ještě v kabině, když nechali na vápněPolanskému hodně prostoru, a ten pálil z otočky do břevna. Na druhé straně už si ale míč k dalšímu přímému volnému kopu stavěl T. Vodrážka, s jehož projektilem si tentokrát Rác poradil.

Mnohem nebezpečnější byla šance Jiránka, kterému míč připravil J. Procházka, ale prvně jmenovaný si  balon nepřipravil vůbec dobře a zakončil vedle. Výkop Fiedlera z 60. minuty posunul za sebe patou T. Vodrážka přesně do běhu J. Procházky, který prošel sám mezi dvěma bránícími hráči Lužné a ač faulován, zavěsil technicky do šibenice – 2:2.

Další průnik Jiránka skončil jen faulem, po jehož rozehrání Lužné nic nehrozilo. Tlak Olešné stoupal, ale fotbal moc zajímavostí nepřinesl. Světlým momentem byla akce J. Procházky s T. Vodrážkou, který se pokoušel prostřelit gólmana, Rác ale předvedl zákrok utkání a míč vyškrábl na roh.

Co mu to ale bylo platné, když právě po rohu Jiránek na přední tyči tečoval balon patičkou do jeho protipohybu – 2:3. Od 78. minuty se začalo na hřišti přiostřovat a gradovaly emoce. Vše začalo faulem J. Procházky na Ambrůžka, který byl oceněn žlutou kartou a pokračovalo i dalšími fauly.

Domácí nakonec dohrávali v deseti, protože po dvou žlutých musel hřiště sedm minut před koncem opustit Šnajdr.

Hezkou pozici pro zakončení mohl mít střídající Karas, to by si ovšem v poslední chvíli nesměl šlápnout na balon a přijít o něj. Těsně před koncem hry si Fiedler při výkopu z ruky pomohl přešlapem a Lužná kopala nepřímý volný kop kousek za vápnem.

Míč zastavila levá tyč a rozhodčí Říha odpískal vzápětí faul na Ambrůžka, a tak měli domácí druhou možnost, tentokrát přímou. Krumhanzl, který se ke kopu postavil, ale trefil jen pozadí T. Vodrážky, a tak si hosté odvezli všechny tři body.


 

Ohlasy k zápasu

 

TJ Sparta Lužná

Tomáš Pavlíček (trenér): Chyběla nám vůle po vítězství, která se projeví důrazem. V první půli v ofenzivě při rohových kopech, ve druhé při bránění konkrétních dvou gólových situací. Bez toho není možné vyhrávat! 
 

FC Olešná

Miloslav Doležal (trenér): Jeli jsme do Lužné odčinit propadák z minulého týdne, což se nám po zlepšeném výkonu ve druhém poločase podařilo. Se ziskem tří bodů jsme samozřejmě spokojeni, což se nedá říct na adresu rozhodčích, kteří se dopustili mnoha hrubých chyb na obě strany.

TJ Sparta LužnáL. Rác - J. Polanský (72. J. Sláma) , M. Rek , L. Hájek , J. Dolhý (61. K. Krumhanzl) -A. Mašek (80. J. Špička) , S. Fronk (69. R. Grill) , P. Ambrůžek , J. Staněk - R. Šnajdr , J. Vejvoda

 

Zpět