DOROST UDĚLAL DŮLEŽITÝ KROK K POSTUPU

13.04.2014 19:13

FK HŘEDLE - SPARTA LUŽNÁ 0 - 3 / 0 - 0 /VEJVODA J., HÁJEK M., SKÁCEL

 

Nejtěžší utkání jara čekalo luženské dorostence v Hředlích, které ale zvládli na jedničku s hvězdičkou. Vždyť mužstvo Hředel již tři roky kraluje v okresním přeboru dorostu jako nejlepší tým soutěže. 

Začátek utkání patřil domácím, kteří několikrát ohrozili luženskou branku, ale dobře chytající Gorol byl vždy na svém místě. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a luženský Vejvoda se svojí průbojností několikrát dostal za obranu soupeře, ale v koncovce mu chybělo trošku štěstí. Největší šanci měli luženští ve 44. minutě, kdy dobře zahraný trestný kop Mezeie prošel celým malým vápnem, ale nikdo ze tří stojících hráčů Lužné nebyl schopen umístit míč do sítě Hředel. 

Do kabin proto po prvním poločase odcházela obě mužstva za stavu 0:0. Vstupu do druhého poločasu měla Lužná impozantní. V 50. minutě si Vejvoda pohrál s obranou soupeře a bylo to rázem 1:0. O minutu na to se ve vápně uvolnil výborně hrající Michal Hájek a střelou k levé tyči nedal gólmanovi Hředel šanci, 2:0. Takový vývoj utkání nikdo z přítomných diváků nečekal. Hlavně hředelští diváci, kteří Lužné před utkáním předpovídali, že dostanou od jejich hvězd bůra. 

Lužná pokračovala nadále ve své hře a vytvářela si další šance. Nejdříve šel sám na branku domácích Vejvoda, který byl těsně před vápnem zezadu podseknut hředelským obráncem, který však k překvapení všech diváků byl za tento zákrok odměněn pouze žlutou kartou. Z nařízeného trestného kopu jen těsně svojí střelou minul levou tyč branky Mezeii

Hředelští vsadili všechny své síly do útoku, ale výtečně hrající obrana Lužné jejich hráče do žádné vyložené šance nepustila. Naopak v 78. minutě prošel Grill s míčem do velkého vápna, kde ho o míč ho připravil hředelský obránce, který však místo odkopu volil přihrávku. Ta k překvapení diváků našla ve vápně stojícího Skácela, který míč ihned uklidil střelou k tyči a zvýšil na 3:0 pro Lužnou. Tak i skončilo celé utkání, které mělo vynikající úroveň a to hlavně díky předvedené hře luženských dorostenců.

SESTAVA : GOROL, BERÁNEK - MEZEI - ZOUPLNA - ZELENKA, HÁJEK M. - ŠPIČKA - HÁJEK L. - GRILL, VEJVODA J. - SKÁCEL 

STŘÍDALI : STANĚK, ZASPAL, BRABEC, BALUCH

Zpět