DŮLEŽITÁ VÝHRA V ZAVIDOVĚ

09.04.2017 21:31

FC 05 Zavidov B – SPARTA LUŽNÁ 0:2 /0:0/ - Nágl, Grill Robert

 

 

67. 0:1 – Nágl vstřelil mazácky svůj premiérový gól v dospělém fotbale; do ideální pozice na pravé straně velkého vápna mu míč posunul Rek, který naběhnutím z obrany prodloužil parádní otočení od levé lajny po autu Pepy Špičky a přihrávkách Petra Staňka a Fronka.

 

72. penalta pro Zavidov; po zaváhání u pravé postranní čáry se dostal domácí útočník k nebezpečnému průniku středem pokutového území, který ukončil penaltový skluz; domácí mladík poslal míč vedle.

 

87. 0:2 – Grill si naběhl od levé lajny do vápna a pohodlně skóroval po ideální přihrávce Maška, který si ukázkovým náběhem řekl o kolmici Šnajdra.

 

Hosté zajížděli k dalšímu zápasu OP v silně oslabené sestavě. Chyběli kanonýr mužstva Pokorný, Krumhanzl a Vejvoda. 
 
Když se v začátku utkání zranil další klíčový hráč Sparty Adam Špička zdálo se, že v této sestavě bude Sparta těžko v tomto utkání bodovat. V prvním poločase se hrál docela pohledný fotbal s mírnou převahou domácího mužstva. Domácí zaměstnávali často  hostujícího brankaře, který však bravurně likvidoval šance domácích. Hosté se dostávali do šancí jen sporadicky , ale i oni měli několik šancí. 
Druhý poločas byl obdobou prvního, ale co spálili domácí bylo až neuvěřitelné. A tak přišel trest v 67. minutě v podobě branky hostů, když svůj prémiový gól v dospělém fotbale vstřelil po akci Špička, Staněk a Fronk NÁGL 0-1. V 72. minutě měli domácí další šanci k vyrovnání, když po faulu hostujícího obránce nařídil HR pokutový kop, který však domácí hráč neproměnil. Závěr utkání patřil hostům, když v 87 minutě po pěkné akci Maška skóroval Grill 0-2.  
 
Sparta podala i v oslabené sestavě velmi zodpovědný výkon,  ohromě bojovala a i s trochou štěstí odvezla ze Zavidova cenné 3 body. Chtěl bych vyzdvihnout hlavně výkon brankaře Dudy a velmi dobrý výkon podal jako už tradičně stopér Kopernický. 
Chtěl bych ještě vyzdvihnout velmi kvalitní výkon všech tří rozhodčích  a objektivní diváckou kulisu.

 

Z pohledu trenéra: 

 

Výborný Duda vychytal skvělými a pohotovými zákroky další nulu. Spoluhráči v poli ho podpořili tradičním nasazením, odpovědností a ohromnou bojovností. Za to se k nám přiklonilo štěstí, díky němuž máme cennou výhru. To, že chyběli 4 hráči, kteří v předchozích zápasech nastoupili v základních sestavách, jsme dokázali díky kvalitě a trénovanosti kádru nahradit. Problémy nastaly, když jsme museli střídat kvůli svalovým zraněním dřív, než jsme čekali. Proto klobouk dolů před výkonem všech, kteří k zápasu odjeli a nastoupili i s drobnými zdravotními problémy. Pokud někoho navíc vyzdvihnout, tak Dudu a Kopernického.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Špička Josef, Rek Martin, Kopernický Daniel, Kolínský Jan (52. Staněk Petr) - Špička Adam (13. Staněk Jakub), Fronk StanislavMašek Adam, Nágl Luděk (71. Sláma Jakub) - Grill Robert, Šnajdr Radek

Zpět