DŮLEŽITÉ BODY S HŘEDLEMI

26.05.2012 23:02

SPARTA LUŽNÁ - FK HŘEDLE 2 - 1 / 1 -1 / DRENKO , SCHOLLER

Opět jeden z velmi důležitých zápasů pro záchranu soutěže. Rozdíl mezi námi a posledním byl 7 bodů , takže záchrana pro Lužnou byla stále důležitá. To samé hostující HŘEDLE , ale ty jsou na tom hůře. 

Začátek zápasu se nám náramně povedl , když hned po minutě vstřelil první branku DRENKO , který se po zranění vrátil do sestavy. Míč pro něj vybojoval KOŠULIČ na velkém vápně , když skluzem vypíchl míč hostujícímu obránci . Ten se dostal k DRENKOVI a tváří v tvář prostřelil. Hředle se dostali do nebezpečné situace zanedlouho , když po levé straně založili rychlí protiútok , ale BARTYZAL byl na svém místě. Podobnou šanci měl kapitán AMBRŮŽEK , který tentokrát z pravé strany střelou ohrozil brankáře. Pak se středem hřiště probíjel ŠNAJDR , ale narazil na dobře postavenou obranu hostí. Parádní střelu z voleje vypálil ELSNIC , když se k němu dostal odražený míč za vápnem. Golman hostí měl plné ruce práce , ale míč za svá záda nepustil. Pěknou akci založil MBRŮŽEK , který na levé straně vysunul ČERNÉHO , který posunul na ELSNICE. Jeho centr však nikdo z domácích nedokázal zužitkovat. Hředle mohli vyrovnat po centru z pravé strany , když hlavičkujícího utočníka vychytal BARTYZAL. Pak se Lužná dostala pod tlak , ale HŘEDELŠTÍ spíš drželi míč , než se dostávali před branku. Další šanci měl opět DRENKO , když mu krásně posunul míč opět KOŠULIČ . Drenkýs se rychlou kličkou zbavil obránce , vypálil bohužel však nad. Za chvilku vysunul FRONK ŠNAJDRA , jeho střelu zastavila bohužel tyč. Další gol měl na noze ELSNIC , ke kterému proletl míč po rohovém kopu AMBRŮŽKA. Asi to nečekal a nedokázal z malého vápna protlačit míč do sítě. Krásnou fotbalovou akci předvedla dvojice ŠNAJDR a DRENKO. To prvně jmenovaný našel nádherným křižným pasem PETRA , míč doplachtil za všechny obránce , DRENKÝS však přehodil golmana i branku. Poslední šanci prvního poločasu měl na noze opět ELSNIC ,  přihrávku od KOŠULIČE si pěkně zpracoval ,ale následnou střelu golman vyrazil.

Začátek druhého poločasu se nám moc nepovedl. Nejdříve BARTYZAL podběhl roh , ale HŘEDELŠTÍ naštěstí tuto minelu nepotrestali. Další špatnou rozehrávku domácích ve středu hřiště , však už ano. Balon ztratil KOŠULIČ , který se snažil svou chybu napravit  , ale ve skluzu chtěl míč odkopnout . To se mu bohužel nepovedlo , protože neštastně vysunul rychlonohého VITNERA , který si počkal až se BARTYZAL položí nazem a pohodlně k tyči vyrovnal. Svou chybu mohl ONDRA napravit za chvilku , když prošel po pravé straně přes tři bránící hráče . Míč chtěl potom nacentrovat , ale nějak se mu kop nepovedl ,  míč trefil spojnici branky. Lužná se samozřejmě začla tlačit víc a víc dopředu. ŠNAJDR měl na kopačce další šanci , když se dostával po pravé straně před branku. Jeho střela však šla vedle tyče. Další obrovskou šanci měl KOŠULIČ , kterého ve vápně našel ŠNAJDR . ONDRA však velmi splašeně vystřelil z první . Stačilo míč zpracovat a placírou ho poslat podel brankáře. Nevadí jindy určitě dá. Rozhodující moment si schoval SCHOLLER. Na levé straně se postavil k přímému kopu tak ze 30 metrů. Jeho bomba vytvořila trejektorii a míč zapadl do vzdálenější šibenice. Gol , který by mohl být i brankou roku. Lužná dotáhla zápas do vítězného konce a její záchrana je v podstatě skoro hotová.

Lužná byla lepší , ale strašně se nadře na vstřelení branky.

 

SESTAVA : BARTYZAL , KOPERNICKÝ - SCHOLLER - CHLÁDEK - FRONK , ŠNAJDR - ČERNÝ - AMBRŮŽEK - KOŠULIČ , DRENKO - ELSNIC

STŘÍDALI : HÁJEK L. , STANĚK , RUPRECHT 

Zpět