FOTBAL OPUSTIL PAN MACHAČ

10.06.2011 06:22

 

Sudí Jaroslav Machač nás opustil

Rakovník - Bylo to skoro 24 let, co Jaroslav Machač aktivně rozhodoval o kopané. Na „kariéru“ rozhodčího se dal až v padesáti letech, do té doby se věnoval fotbalu jako hráč.

 
|Sdílet
 
 

Diskutovat (0)včera 18:31

Jaroslav Machač končí s pískáním
Jaroslav Machač končí s pískáním
Autor: Deník/Miroslav Elsnic

I když nebyl nejmladší, jeho začátky s píšťalkou byly výborné. Nemálo lidí Jaroslava chválilo. Jednoznačným favoritem byl v jeho srdci kluk SK Slavia Praha.

Jaroslav měl strach o jeho pád do nižší soutěže, k čemuž nakonec zatím nedošlo. Před několika lety pan Machač utrpěl vážnou nemoc, která ho provázela posledními dnyživota, nakonec s ní boj prohrál a ve svých 74 letech nás 9. června opustil.

Jaroslav bydlel v Senci, ale na fotbal se chodil o víkendu nejraději dívat do Lubné nebo do Kněževsi a Chrášťan. Několik let působil jako sudí na rakovnickém okrese, takže sám i takovéto zápasy řídil.

Podle jeho slov na rozloučení s rozhodcovskou kariérou (podzim 2010) je dnešní kopaná zkažená penězi a není to, co bývala. Radost pan Jaroslav měl, když jeho synovec Zbyšek Bok převzal tento koníček a pustil se do pískání.

Velikou vášní Jardy bylo kromě fotbalu na všechny způsoby také luštění křížovek. Nyní bude na všechny fotbaly koukat už jen z fotbalového nebíčka.

Zpět