JASNÁ VÝHRA V JANOVĚ

11.06.2017 17:14

Sokol Janov – SPARTA LUŽNÁ 1:5 /1:1/ – Pokorný, Kopernický, Vejvoda, Sláma, vlastní

 

Sparta zajížděla na hřiště Janova s cílem zvítězit a neztratit tak kontakt  s celky na špici tabulky a uhájit tak možnost bojovat v posledním kole o přeborníka okresu.

 
Začátek  utkání patřil hostující Spartě, která hned v úvodním vteřinách po rychlém útoku zásluhou Pokorného orazítkovala tyč domácí branky. Hosté lépe kombinovali a vyústěním byla první branka v 17. min. kdy Pokorný dorazil vyraženou střelu Maška a z vápna uklidil za bezmocného Kopáčka 0-1. V 31. min. zahrávali domácí rohový kop, který skončil ve skrumáži v malém vápně, kde byli janovští k míči blíž a dotlačili míč do sítě bezmocného Dudy 1-1. Sparta nadále pokračovala v kombinační hře, která nevedla k dalšímu úspěchu. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.
 
V úvodu druhého poločasu a to ve 47. min.  unikl všem od středu hřiště Vejvoda a bezmocný obránce Janova ve snaze odkopnout míč trefil branku svého mužstva 1-2. Běžela 57. min., kdy Kopernický předvedl svůj typický důraz a hlad po gólu. Adam Špička našel přetaženým centrem Šnajdra po jehož hlavičce před bránou Pokorný neprostřelil výborného Kopáčka, ale luženský stoper dílo dokonal 1-3. V 73. min. stál Vejvoda na konci akce  ofenzivních hráčů Sparty před odkrytou bránou. Nejprve ho Šnajdr vyslal kolmicí do vápna, ale domácí brankář opět balón za svá záda nepustil, ale agilní Pokorný však míč doběhl a předložil svému parťákovi do ideální pozice 1-4. 
Běžela 93. min. ,kdy střídající Sláma uzavřel účet zápasu na 1-5 parádní střelou do šibenice.
 
Ladislav Rác ( vedoucí) :
Vyzdvihl bych výkon Maška a u domácích v prvním poločase Růžičku a Hrbka. Už se těším na poslední zápas proti Kněževsi. 

 

17. 0:1 – Pokorný se dostal ve vápně k míči, který se po vyražené střele Maška snažil dopravit do brány nejprve Vejvoda.

 

31. 1:1 – rohový kop domácích skončil skrumáží v malém vápně, kde byli janovští k míči vždy blíž a i přes reflexivní zákrok Dudy ho dokázali dotlačit do sítě.

 

47. 1:2 – Vejvoda se na středu hřiště vytočil do úniku, který zakončilo přizvednutí od obránce. Balon tak nabral oblouček, s nímž si nemohl gólman už poradit.

 

 57. 1:3 – Kopernický předvedl svůj typický důraz a hlad po gólu. Adam Špička našel přetaženým centrem Šnajdra, po jehož hlavičce před bránu Pokorný neprostřelil výborného Kopáčka, ale luženský stoper dílo dokonal.

 

 73. 1:4 – Vejvoda stál na konci akce ofenzivních hráčů Sparty před odkrytou bránou. Nejprve ho Šnajdr vyslal kolmicí do vápna, ale domácí gólman opět balon za svá záda nepustil. Agilní Pokorný však míč doběhl a předložil svému parťákovi do ideální pozice.

 

 93. 1:5 – Sláma uzavřel nejen účet zápasu, ale i další nátlakovou akci, v níž se angažovali další střídající hráči Fronk (posunutí na vápně) a Ambrůžek (křížná střela, kterou brankář jen vyrazil).

 

Z pohledu trenéra: 

 

K úspěchu vedlo splnění tří úkolů. Zaprvé nepustit domácí do brejků, což obrana celý zápas plnila. Nejvíce si užil s rychlonohým útočníkem Pepa Špička. Zadruhé rozpohybovat obranu Janova neustálými náběhy, v čemž vynikali Grill s Vejvodou. A zatřetí zkrotit míč na tvrdém povrchu, kdy své přednosti potvrdili Adam Špička a Pokorný a obrovskou práci odvedl Mašek.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Špička Josef, Staněk Petr, Kopernický Daniel, Kolínský Jan - Špička Adam (84. Dolhý Jiří), Grill Robert (80. Ambrůžek Petr), Mašek Adam (88. Fronk Stanislav), Šnajdr Radek (81. Sláma Jakub) - Pokorný Radek, Vejvoda Josef (82. Staněk Jakub)

Zpět