LÁNY - LUŽNÁ A RAKOVNICKÝ DENÍK

31.05.2011 05:51

 

Lužná vyrovnala v 94. minutě

Lány – Lánští fotbalisté měli možnost přeskočit v tabulce své soky a jít do čela nejvyšší okresní soutěže v kopané. Stačila k tomu jedna podmínka, vzhledem k tomu, že utkání mezi Mšecí a Zavidovem skončilo nerozhodně, a tou bylo vítězství nad Lužnou. Jenže luženští sparťané i tentokráte dostáli své letošní pověsti – na hřištích soupeřů se jim daří mnohem více než v domácím prostředí.

 
|Sdílet
 
 

18×Diskutovat (0)včera 19:02

SK Lány – TJ Sparta Lužná 1:1 (0:0)

Celé utkání příliš mnoho fotbalové krásy nenabídlo. Hrálo se sice ve vysokém tempu, ale na obou stranách byla celá řada nepřesností. V prvním poločase tak obě mužstva zahrozila jen sporadicky. Lánští zejména v prvním poločase zkoušeli rozhodit zadní řady Lužné nakopávanými míči za obranu. Luženští však byli v hlavičkových soubojích rovnocenným soupeřem. Druhý poločas byl jako přes kopírák prvního dějství, jen s tím rozdílem, že se diváci dočkali vstřelených branek. Úvodní minuty patřily domácím a jejich snažení vyvrcholilo v 70. minutě, kdy z nařízeného trestného kopu z velmi ostrého střeleckého úhlu se bravurně trefil Blín – 1:0.

„Nezvládli jsme úvod druhého poločasu a inkasovali,“ komentoval úvodní minuty druhého poločasu trenér Lužné Milan Šnajdr.
Postupem času se hra znovu vyrovnala a byli to pro změnu Luženští, kdo se tlačil na polovinu soupeře. Vyrovnávací branka padla až ve čtvrté minutě nastavení. K přímému kopu se postavil Chládek, jeho pumelici tečoval Reichl, brankář Zika míč vyrazil před sebe k značce pokutového kopu. Osamocený Grill pak hlavou rozvlnil síť – 1:1.

„Byl to vyrovnaný fotbal. S hrou, kterou jsme v Lánech předvedli, jsem spokojen. V závěru jsme měli mírnou převahu a dokázali následně vyrovnat. Takže jsem spokojen. Jinak se osvědčila letošní pravda, že Lužná je úspěšnější na hřišti soupeřů než v domácím prostředí,“ hodnotil utkání luženský trenér Milan Šnajdr.

„Nesehráli jsme dobrý zápas. Z fotbalu musely bolet oči, přesto jsme vítězství neměli nechat uniknout. Rozhodčí Polívka neuznal dvě regulérní branky, což na hřišti nikdo nechápal. Po ostrých zákrocích hostůmáme zraněné tři hráče,“ poohlédl se za utkáním Milan Dvořák, trenér SK Lány.

SK Lány: Zika – Čapek, Vácha, Pleiner, Rybář V. (35. Loskot) – Rybář I., Dvořák, Blín, Kubička (75. Rajgl) – Švolba, Reichl. Trenér: Milan Dvořák
TJ Sparta Lužná: Rác – Kopernický, Hájek, Staněk, Chládek – Fronk, Koula, Košulič, Ambrůžek, Šnajdr – Schöller. Do hry zasáhli: Grill, Klecanda, Vítek. Trenér: Milan Šnajdr.

Zpět