LEPŠÍ FOTBAL VE DRUHÉM POLOČASE

13.11.2016 21:17

SPARTA LUŽNÁ - SOKOL JANOV 3 - 1 /0 - 0/ POKORNÝ, VEJVODA J., vlastní

 

52. 0:1 – dlouhý centr na zadní tyč sledovali mladí útočníci Janova důsledněji než naši obránci a protlačili míč zblízka do sítě.

 

58. 1:1 – vlastní gól hostujícího obránce, který byl pod tlakem nabíhajícího Dolhého. Situace podobná úvodní brance, když vysoký centr na zadní tyč poslal od postranní čáry Mezei

 

75. 2:1 – Pokorný vymetl křížnou střelou pavučinu. Do střelecké potice mu nahrál Mezei, stojící na konci rychlé akce, kterou začal zásadním zablokováním gólové střely ve vlastním pokutovém území Ambrůžek a dále posunuli David a Josef Vejvodovi s Maškem.

 

80. 3:1 – Vejvoda Josef zakončil s přehledem po zpracování přesné přihrávky Drenka z levé strany.

 

Domácí Sparta přivítala na svém hřišti v posledním zápase podzimu celek ze spodní části tabulky Janov. 
 
První poločas moc dobrého  fotbalu nepřinesl. Obě mužstva  si nevypracovala žádnou brankovou šanci, tak oba brankaři sporadicky zasahovali. Hrálo se od vápna k vápnu s řadou nepřesných přihrávek. Zákonitě skončil první poločas tohoto zápasu nerozhodným výsledkem.
 
Do druhé půle udělal domácí trenér řadu změn, která přinesla zlepšenou hru domácího mužstva. Paradoxem bylo, že to byli hosté , kteří se ujali vedení , kdy po schrumáži před brankou skoroval  v 51. min. hostující útočník 0-1.  Běžela  58. min, když domácí opět po závaru v pokutovém území hostů srovnávají  zásluhou Dolhého na 1-1. Po vyrovnávající brance domácí ovládli střed pole a to bylo rozhodující. Vytvářeli si značnou převahu, která vyústila dvěma brankami v rozmezí mezi 74.-79. min. zásluhou Pokorného a J.Vejvody. Zvláště druhá branka byla výstavní, když Pokorný zpracoval ve vápně přihrávku, podíval se a technickou střelou  překonal bezmocného brankaře Kopáčka. Domácí do konce zápasu měli jěště několik šancí, které již neproměnily. Konečný výsledek 3-1 byl zcela zasloužený zejména za hru ve druhém poločase.
 
Rác Ladislav (vedoucí mužstva):
 
Domácí předvedli dobrý výkon hlavně ve druhém poločase a zaslouženě vyhráli. Hosté předvedli sympatický výkon zejména v prvním poločase. Ve druhém odešli fyzicky a naši hráči toho využili.  Poslední zápas podzimní části sehrajeme na hřišti druhého Kněževse a potom po zásluze na dokopnou. 

 

Z pohledu trenéra: 

 

V první půli jsme nedokázali proměnit tři pozice volající po gólu a nedařilo se kombinovat ve středu hřiště tak, abychom se dostávali k bráně ve větším počtu. Hra byla celkově neurovnaná. Po přestávce jsme hru změnili a přišlo víc tlaku na soupeřovu obranu, který přinesl branky a zaslouženou výhru. Mezitím jsme si ovšem neodpustili naši podzimní „perličku“, pustit soupeře do vedení. Celkově opět dílo celého týmu, ve kterém kromě střelců vynikla ve druhé půli aktivní hra středové dvojice Mašek, Mezei, ze stopera podporovaná Kopernickým a jištěná Ambrůžkem.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Dolhý Jiří, Mezei Petr, Kopernický Daniel, Kolínský Jan - Špička Josef (66. Drenko Petr), Ambrůžek Petr, Grill Robert (46. Mašek Adam), Šnajdr Radek (70. Vejvoda David) – Pokorný Radek, Vejvoda Josef

Zpět