LUŽNÁ DEKLASOVALA SOUSEDY

02.05.2016 21:46

SPARTA LUŽNÁ - SK LIŠANY 7 - 2 /2 -  0/ ŠNAJDR 4x, VEJVODA 2x, AMBRŮŽEK

 

Další mistrovské utkání Sparty bylo ve znamení derby s SK Lišany. Na perfektně připraveném pažitu a za nádherné divácké kulisy (150 diváků) se dal čekat vyrovnaný souboj, když hosté přijeli po domácím vítězství v minulém kole, kdy si poradili s reservou SK Rakovník. 

Začátek utkání byl zcela v režií domácího mužstva, kdy zejména oba útočníci Šnajdr a Vejvoda dělali hostující obraně značné problémy.Běžela 8. minuta, kdy po rychlé akci Šnajdra, který nahrává Vejvodovy a ten otevírá účet tohoto zápasu 1-0. Poté měli domácí další veliké  šance, které zlikvidoval hostující brankář. V 32. minutě po pěkné akci Vejvody, Šnajdr zvyšuje na 2-0. Do konce prvního poločasu mohla svůj náskok Sparta navýšit, ale brankář Lišan byl proti. 
Druhý poločas byl opět v rukou domácího mužstva, když v 56. minutě zvyšuje Šnajdr na 3-0. Běžela 64. minuta a opět rychlonohý Šnajdr zvyšuje na 4-0. Poté se dostali ke slovu i hosté, kteří v 65. minutě po dlouhém rohu do vápna Sparty snížili zásluhou Jelínka na 4-1. Byli to opět hosté, kteří se dostali v 71. minutě ke slovu, když po  chybě jednoho z domácích hráčů ve středu hřiště snížili zásluhou Žaluda na 4-2. Ale v zápětí, to  když běžela 73. minuta Ambrůžek zvyšuje náskok domácích na 5-2. v 77. minutě se dostal opět do šance velmi dobře hrající Vejvoda a zvyšuje na 6-2. Poslední slovo měl domácí Šnajdr, který v 87. minutě uzavřel účet tohoto utkání na 7-2. 
 
Přítomným divákům se musel zápas líbit a již dlouho neviděli takovou to úrodu branek. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a všichni hráči zaslouží pochvalu. Ale přeci jenom bych vyzdvihl  výkon obou útočníků Vejvody a Šnajdra. Hosté svou předvedenou hrou zklamali a jen díky brankaři neodjeli ze hřiště Sparty s dvouciferným výsledkem.
 

9. 1:0 Vejvoda Josef  – dvojice Petrů Ambrůžek a Staněk obrala na vlastní půlce soupeře o míč a po bleskovém výpadu po lajně naservíroval Šnajdr míč před prázdnou bránu.

33. 2:0 Šnajdr  – akce začala opět dobrou obrannou činností, tentokrát Kopernického, jenž posunul na Ambrůžka, který vyslal vpřed Vejvodu. Ten oplatil parťákovi v útoku gólovou přihrávku na malé vápno.

57. 3:0 Šnajdr – kolmice Ambrůžka na Vejvodu a loženka, se kterou se musel střelec ale vypořádat nadvakrát.

65. 4:0 Šnajdr – Vejvoda ukázal, že je s míčem ve vápně pánem, a nabil Šnajdrovi na „hattrick“.

67. 4:1 – dlouhý aut prošel po přizvednutí až na zadní tyč, kde mohl zcela volný útočník hlavičkovat.

73. 4:2 – máme míč pod kontrolou a v rozerhrávce nedokážeme pomoci jeden druhému (křiknutím, postavením se do volného prostoru), takže hrajeme těžký míč, který se nepovede a soupeř jde sám na branku!

74. 5:2 Ambrůžek – blesková uklidňující odpověď: Fronk vybídl kolmicí Šnajdra, který předložil míč na penaltový bod, kam nabíhala hned dvojice hladových lužeňáků.

79. 6:2 Vejvoda Josef – možná bude gól uváděn jako vlastní, ale za důraz, s jakým šel Pepíno do nákopu Kopra si ho zaslouží připsat.

88. 7:2 Šnajdr  – po kolmici Roberta Grilla si mohl luženský střelec vybírat, komu „nabije“, ale vzal to na sebe a levačkou zpečetil výsledek.

 

Mašek Vladimír - Dolhý Jiří, Staněk Petr, Kopernický Daniel, Staněk Jakub - Špička Josef (81. Krumhanzl Karel), Fronk Stanislav, Ambrůžek Petr, Mašek Adam (69. Grill Robert) - Šnajdr Radek, Vejvoda Josef.  

Z pohledu trenéra: 

Plus: splnění základních pokynů = zodpovědnost a disciplinovanost. Když se k tomu přidaly i pěkné fotbalové akce, přišly šance a s nimi i góly.

 

 

Zpět