LUŽNÁ PORAZILA TRADIČNÍHO SOUSEDA

01.04.2017 18:41

SPARTA LUŽNÁ - SK LIŠANY 3 - 0 /1 - 0/ VEJVODA, MAŠEK, POKORNÝ

 

13. 1:0 – Vejvoda zakončil bodlem k tyči závar ve vápně, při kterém se mu vrátila zblokovaná přihrávka; velkou práci před celou situací odvedli Šnajdr s Krumhanzlem.

 

67. 2:0 – Mašek jistě zakončil z úrovně penalty, poté co si naběhl a řekl o přihrávku od Vejvody, kterého vysunul Adam Špička.

 

85. 3:0 – Pokorný v sólo náběhu z vlastní půlky uspěl proti lišanskému gólmanovi; hosté vrhli vše do útoku, ale Rek odvrátil míč do vápna k Vejvodovi, který vyslal střelce gólu do samostatného nájezdu.

 

 

Domácí Sparta přivítala k prvnímu jarnímu zápasu na domácím hřišti celek Lišan, kterému chtěla odčinit prohru z podzimní části soutěže. Na velmi dobře připraveném hřišti a před pěknou diváckou kulisou se hrál v první části utkání velmi kvalitní fotbal.

 

V 6. min. utkání se dostal do dobré pozice kanonýr Pokorný, který nezužitkoval pěknou nahrávku Šnajdra a jeho střela skončila těsně vedle branky hostů. Běžela 13. min. kdy  závar ve vápně hostů využil Vejvoda a střelou bodlem otevřel skore utkání 1-0. Hostující mužstvo předvádělo velice dobrý výkon, ale bez výsledného efektu. Do konce první půle se již nic podstatného neudálo  a tak se šlo do kabin za stavu 1-0. 

 

Druhý poločas byl se strany domácích herně lepší než první a to vyústilo druhou brankou v 67. min., kterou po akci A. Špička, Vejvoda z přehledem proměnil Mašek 2-0. V této části utkání měli domácí více za hry zásluhou lepší fyzické kondice. Hosté vrhli veškeré síly do útoku ve snaze udělat něco s výsledkem, ale zapoměli na zadní vrátka čehož využil v 85. min.  domácí kanonýr Pokorný, kterého vyslal k samostatnému úniku od středové čáry Vejvoda, který tento únik bezpečně proměnil 3-0.

 
Fotbal se musel přítomným divákům líbit a tak 3 body zůstali po zásluze doma. Chtěl bych vyzdvihnout  dva hráče tohoto zápasu za jejich výkon u domácích Dana Kopernického  a u hostů Medřického. Do tohoto zápasu dobře zapadl i hlavní rozhodčí Kozák se svými asistenty(laici).

 

Z pohledu trenéra: 

 

Zaprvé: výhra v derby! Zadruhé: oplacená porážka z podzimu!! Zatřetí: konečně NULA!!! Tu si gólman Duda vysloužil svojí maximální pozorností po celý zápas. Obránci ho podpořili svým důrazem a obětavostí, záložníci zodpovědností. Soupeř velice dobře bránil, takže nebylo tolik šancí jako v přípravných zápasech. Proto byla veledůležitá úvodní trefa a již zmiňovaná defenzivní práce celého týmu.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Špička Josef, Rek Martin, Kopernický Daniel, Kolínský Jan - Špička Adam, Krumhanzl Karel (59. Grill Robert), Mašek AdamVejvoda Josef - Pokorný Radek (88. Nágl Luděk), Šnajdr Radek (86. Bičík Pavel)

Zpět