LUŽNÁ PŘEHRÁLA BERANY

17.09.2016 20:18

SPARTA LUŽNÁ - SK SENOMATY 4 - 1 /1 - 1/ POKORNÝ 2x, ŠNAJDR,MEZEI

 

3. 0:1 – luženská obrana se nedokázala vyrovnat s vysokým nákopem do vápna ani následně poslat míč do bezpečné vzdálenosti od branky a navíc ponechala střílejícího hráče, k němuž se dostala přihrávka, zcela volného před brankářem Dudou.

25. 1:1 – Mezei trefil krásně kolem zdi do růžku trestný kop z hranice vápna.

69. 2:1 – Pokorný se zavěsil ve vápně na vysoký centr Pepy Vejvody. Ten zúročil zdařilou kombinaci trojice Mašek – Šnajdr – Ambrůžek po levé straně až z vlastní poloviny.

71. 3:1 – Pokorný opět hlavou zakončil centr Šnajdra z levé strany.

90. 4:1 –Šnajdr dorazil na zadní tyči bleskový výpad do třetice z levé strany. Petr Staněk zachytil rozehrávku hostů a posunul do úniku do vápna Ambrůžkovi, na jehož přízemní přihrávku nabíhala hned trojice domácích.

 
Domácí Sparta přivítala na svém hřišti hostující "berany" ze Senomat.
 
Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří se ve 3. min. ujali vedení 0-1, kdy po chybě domácí obrany střílí zcela volný Polcar vedoucí branku. Sparta lépe kombinovala a přehrávala hosty, ale bohužel chybělo přesné zakončení. Běžela 25. min. zápasu, kdy si nejmladší z hráčů na hřišti Mezei postavil míč za hranicí šestnácky a z přímého kopu nedal hostujícímu brankaři šanci 1-1. Do konce prvního poločasu se již nic podstatného nestalo a tak se šlo do kabin za nerozhodného výsledku.
 
Úvod druhého poločasu začali lépe hosté, ale nepřesné hry domácího mužstva nevyužili.Asi v 60. min. se spustil na hrací plochu silný déšť s jehož příchodem se lépe vypořádali domácí, kteří zásluhou  Radka Pokorného v rozmezí dvou minut rozhodli utkání 3-1. V závěru utkání bylo vidět, že hostujícím hráčům docházejí fyzické síly a toho využívali rychlí útočníci Sparty, kteří dělali hostující obraně velké problémy. V závěru utkání pečetil vítězství Šnajdr, když do prázdné branky zvýšil na 4-1.
 
Rác Ladislav (vedoucí mužstva) : 
 
Zasloužené vítězství domácího mužstva, které podalo zejména ve druhém poločase velmi dobrý výkon a snad i zásluhou silného děště, se kterým se lépe vypořádali domácí. 

 

Z pohledu trenéra: 

V první půli jsme soupeře přehrávali, ale chybělo přesné zakončení. Po přestávce byly naše kombinace až příliš zbrklé, takže jsme se nemohli dostat do souvislejší akce. Pomohly nám příchod Fronka s přeskupením sestavy a kondiční převaha, kterou máme díky pravidelné tréninkové účasti.

 

Duda Filip - Mašek Adam, Mezei Petr, Kopernický Daniel, Vejvoda David - Špička Josef (60. Fronk Stanislav), Ambrůžek Petr, Pokorný Radek, Grill Robert (85. Sláma Jakub) - Vejvoda Josef (88. Staněk Petr), Šnajdr Radek

Zpět