NA GOLY 5-1 NA ČERVENÉ KARTY 2-2

25.10.2014 18:23

MĚSTEČKO - SPARTA LUŽNÁ 5 - 1 /0 - 0/ GRILL

 

Sparta zajížděla v 10. kole okresního přeboru na hřiště Městečka bez tři hráčů základní sestavy (Rek, Drenko, Husák).

První poločas tohoto utkání byl zcela vyrovnaný, i když o trochu aktivnější byli domácí hráči. Šance, kterých bylo v této části hry méně, likvidovali z přehledem oba brankáři. V závěru poločasu došlo k vyloučení hostujícího Dolhého za protesty, i když na něj byl ostrý faul, který vyloučený odnesl krvavým zraněním na noze. První poločas skončil bez branek. 

Do druhého poločasu vstoupili hosté po vyloučení Dolhého o deseti a tuto "přesilovku" hned v úvodu domácí využili a ujali se v 5. minutě vedení 1-0. V dalším průběhu zápasu již dominovali domácí hrači, kteří postupně nasázeli hostům další 4 branky. Hosté pouze zkorigovali výsledek brankou Grilla na konečných 5-1. S ohledem na dobrou hru hostů v prvním poločase je to výsledek příliš krutý.

Sparta si za předvedený výkon, zejména v prvním poločase, zaslouží pochvalu za bojovnost.  Výkon v druhé části tohoto utkání ovlivnilo vyloučení dalších hráčů, proto známka 6. Velmi dobrý výkon předvedl mladičký Mezei. Bylo pro mě překvapením, že hostující trenér nevyužil střídání hráčů, i když na lavici byli k dispozici 3 ( Hájek, Košulič, Kameník). U domácích zaslouží pochvalu střelec čtyř branek Rada.

Za zmínku jistě stojí, že kromě Dolhého vyloučil rozhodčí Strouhal v průběhu utkání další 3 hráče, i když dle mého názoru i názorů některých domácích, zcela zbytečně. Obě mužstva dohrávala v devíti, což utkání ani trochu neprospělo. V některých případech mohl být hlavní arbitr trochu citlivější, zejména při vyloučení hostujícího Kopernického a domácího Hajného. Zklamáním je také neuznání dvou branek hostujíího mužstva.

 

Sestava: Mašek - Kopernický - Staněk - Dolhý - Polanský - Fronk - Mezei - Koch - Ambrůžek - Šnajdr - Grill 
Střídali: Hájek, Košulič, Kameník

(Ladislav Rác, redakčně upraveno)

Zpět