OLEŠNÁ NESTAČILA NA VÝKON LUŽNÉ

11.06.2016 18:31

FC PO OLEŠNÁ - SPARTA LUŽNÁ 1 - 2 /1 - 5/ ŠNAJDR, VEJVODA 2x, GRILL 2x

Sparta zajížděla k dalšímu  venkovnímu utkání do Olešné, kde měla oplácet porážku z podzimního utkání na vlastním hřišti. Hosté postrádali několik hráčů základní sestavy a tak měl trenér k dispozici pouze základní sestavu a na lavici náhradníku byl on sám. Domácí rovněž nenastoupili v nejsilnější sestavě a proto byl začátek tohoto utkání vyrovnaný. První větší šanci hostů měl Fronk, který v 10' po kombinaci spoluhráčů střílí těsně vedle. Hra se přelévala na obě strany až ve 30' po rohovém kopu střílí domácí první branku a jak se později ukázalo tak i jedinou v tomto utkání 1-0. Sparta spoléhala na rychlé protiútoky, které dělali domácí obraně problémy. Při jednom z nich, kdy utekl rychlonohý Vejvoda celé obraně museli domácí faulovat v pokutovém území a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Šnajdr v 37'. 1-1. Neuběhlo ani 5' a po pěkné kombinaci hostů zvyšuje Vejvoda na 1-2. Tak skončil i první poločas tohoto zajímavého utkání. 

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí oceláři, kteří chtěli tento pro ně nepříznivý výsledek otočit. Běžela 51¨když opět hostující Vejvoda střílí další branku Sparty 1-3. Domácí byli v této fázi utkání lepší, což vyústilo i nařízenou penaltou za ruku v pokutovém území. To běžela 58' když domácí hráč tuto šanci neproměnil a jeho střelu zlikvidoval výborný Mašek. Obraz hry se nezměnil. Domácí stále útočili, ale jejich hráči nebyli schopni překonat hostujícího brankaře nebo trefit jeho branku. Naopak to byli hosté, kteří v rozmezí 2' mezi 75-77' zásluhou Grilla vstřelili dvě branky 1-5. Sparta si náskok do konce utkání uhlídala a přivezla si tak další 3 body do tabulky OP. 

Mužstvo Sparty předvedlo bojovný výkon a zaslouží si za toto pochvalu. Přeci jenom bych vyzdvihl výkon nestárnoucího brankaře Maška a u domácích kapitána Hlavsy.

Z pohledu trenéra: 

Jen slova chvály. Rozhodující okamžiky: dravost Vejvody a proměněná penalta Šnajdra na 1:1, chytrá reakce Fronka před gólem na 3:1, lapená penalta a neutuchající aktivita mladíků na čele s Grillem. To všechno byla nadstavba k poctivému výkonu všech jedenácti hráčů, kterémuž vévodí osobní obětavost a sebezapření Petra Staňka při jeho zdravotních problémech!

Zpět