Ve středočeského krajském přeboru řeší další skandální zápas. A opět v něm fugurují hráči Nového Strašecí, jednu z hlavních rolí opět přebral útočník Jan Ducár. 

Černá svině před dvěma týdny informovala o incidentu při zápase Nové Strašecí Louňovice. Přestože v tomto zápase podle řady svědků hráč Nového Strašecí Jan Ducár napadl fyzicky hráče Louňovic a způsobil mu otřes mozku, z nepochopitelných důvodů tento hráč o víkendu opět nastoupil na hřiště. Vše o tom zápase si můžete přečíst ZDE.

Tentokrát sice Ducár (který má armádní výcvik)  nikomu neublížil, ale on ani jeho dva spoluhráči nedohráli. Rozhodčí vyloučil hned tři hráče Nového Strašecí. A trenér domácích Miloslav Mrázek už v regionálním tisku naznačil, že tři červené karty nebyly úplně náhodné.

   
   
   
   
   

Víkendové utkání se odehrávalo v prvním poločase v relativně přátelské atmosféře. Do kabin šly oba týmy za nerozhodného stavu 1:1. Ve druhé půli se ovšem přiostřilo.  Po nakopnutí protihráče bez míče viděl červenou nejdříve jeden útočník, po druhé žluté kartě za „dohrání“ soupeře i druhý a výčet vyloučených uzavřel domácí brankář, dohadující se s rozhodčím tak dlouho, až v krátkém sledu obdržel dvě žluté. Do domácí brány se postavil hráč z pole, kterého hosté nechávali vyniknout. Až v samotném závěru vrátili přetažený centr zpět před branku a hlavičkující Bičanik nezaváhal.

A jako vždy, názory na průběh se diametrálně liší.

Jak to vidí jeden z hráčů Nového Strašecí? „Na zápas přijel rozhodčí Brejník a my jsme věděli, že nemáme sebemenší šanci. Ještě jsme o tom bavili před utkání, trenér nás nabádal, abychom si dali pozor, že bude čekat na nějaké naše fauly. Bohužel jsme neudrželi nervy na uzdě a sami mu zavdali příčinu. První červená byla jasná, druhá už složitější a o té třetí pro brankáře nemá cenu nic říkat. To bylo jednoznačný pokus nám zatlačit oči.

Jak to viděli zástupci Libiše? Na klubovém webu je pouze tento popis zápasu: „Pak nám nahrály zkraty domácích útočníků, nejprve jeden z nich nakopl našeho hráče nesmyslně, když míč byl vzdálen dobrých 20 metrů, a dostal červenou kartu. Druhý z nich měl žlutou z první půle a po odehrání míče opět dohrál našeho hráče, dostal za to druhou žlutou a červenou. Domácí se stáhli ještě těsněji okolo vlastního vápna, hra více připomínala házenou. Strašecí začalo natahovat čas, časomíra najednou ukazovala o sedm minut víc, náš tlak se stupňoval, domácí brankář se začal dohadovat s rozhodčím, dostal žlutou a dále pokračoval, až obdržel druhou žlutou a musel také do sprch. Do branky naskočil hráč z pole, my jsme neustále kroužili kolem domácí svatyně a nechávali jsme vynikat náhradního brankáře, až v samotném závěru jsme přetažený centr vrátili zpět před branku a Bičanik hlavou nezaváhal.

Černá svině bude samozřejmě v dalších dnech okolnosti tohoto utkání prověřovat dále, nicméně už nyní vznáší zásadní dotazy:

Jak je možné, že hráč Jan Ducár v tomto utkání nastoupil? Disciplinární komise už všechny aktéry nedávného utkání Nové Strašecí Louňovice vyslechla, ale uložení výše trestů si ponechala až na příští jednání disciplinární komise. Přesto se nabízí otázka, proč Ducárovi do vyřešení případu nezastavila činnost? Alespoň v řadě jiných krajů by k tomuto řešení jednoznačně disciplinární komise přikročily. Protože svědků o napadení hráče Louňovic Ducárem je hned několik, někteří jsou ochotní svědčit v případě potřeby i na policii.Kdyby měl Ducár zastavenou činnost, nemusel víkendovým zápas možná skončit takovým "karetním masakrem".

Neméně zajímavé je i to, že (doufejme)  shodou okolností byl sudím tohoto známý to středočeský „řezník“ Aleš Brejník, který má na svém kontě už nespočet podivuhodný zářezů.   Jeho nominace na tento zápas tak trochu "smrdí" mstou právě za indicent Nového Strašecí proti Louňovicím.

Není to poprvé, co redakci Černé svině upozornili čtenáři na jeho nadržování Libiši, protože v kádru tohoto týmu hrají synové dvou parťáků a dobrých známých sudího Brejníka, rozhodčích Kabyla a Zuskina. Tito dva jsou označovaní řadou fanoušků za "středočeskou popravčí četu". V květnu letošního roku tentýž rozhodčí pískal utkání Benátky - Libiš a i v tomto utkání vyloučil tři hráče domácích.Podrobnosti si můžete přečíst ZDE.

Uznejte sami, v jednom zápase strašná spousta podivností, aby si nezaujatý člověk mohl myslet, že se na hřišti v Novém Strašem (a rovněž v zákulisí na středočeském krajského fotbalovém svazu) nestalo nic nekalého.

Dějí se to zajímavé věci ve středočeském krajském přeboru a Černá svině bude jenom ráda, když nám svědkové a přímí aktéři tohoto zápasu ( i situaci na KFS) pomohou dění rozklíčovat.