PŘESTŘELKA PRO LUŽNOU

07.04.2012 22:17

SPARTA LUŽNÁ - SOKOL MŠEC 5 - 3 / 3 - 2 / ELZNIC , HÁJEK ,ŠNAJDR ,vlastní , AMBRŮŽEK

Po výhře v Roztokách jsme na domácí půdě přivítali mužstvo SOKOLA MŠEC. Hosté potřebují také body , tak se dal očekávat zajímaví zápas. Kdo si pamatuje zápas v minulém ročníku , tak jistě ví , že tenkrát padlo dokonce 12 branek. I tento duel nebyl vyjímkou a diváci si přišli na své.

Začátek zápasu přinesl šanci na obou stranách. Nejdříve páli ELZNIC z 20. metrů těsně vedle , potom se hosté krásnou kombinací dostali až na dostřel BARTYZALOVI branky , ale domácí golman Lužnou podržel. Slibná akce se rozvíjela v 8. minutě , kdy pěknou uličkou našel ŠNAJDR ELZNICE , tomu však chybělo kousek , aby míč stihnul. V 10. minutě udeřilo . CHLÁDEK našel krásným pasem na levé straně rychlonohého ŠNAJDRA , který zatáhl míč a když se k němu dotáhl bránící hráč , tak mu balon krásně zasekl a technickou střelou obhodil golmana , balon však trefil pouze tyč . Ovšem všudybyl ELZNIC stál na správném místě a pohodlně doklepl. Mšec zahrozila o něco později střelou z dálky , která však svatyni Balty neohrozila. Další krásná akce ze strany Luženských po ose HÁJEK , FRONK a zakončující ŠNAJDR ovšem k brance nevedla. Ihned z protiútoku se dostala Mšec do velké šance , ale střela minula těsně branku. Ze strany domácích se dostával do velké šance KOŠULIČ , ale v poslední chvíli si dal míč daleko od nohy a hostující golman včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. Ve 32. minutě mohla Mšec vyrovnat , když se po rohovém kopu k hlavičce dostal jejich hráč , ale trefil pouze břevno. Nepříjemná situace nastala ve 33. mnutě , když se ve vápně srazil hostující brankář s naším CHLÁDKEM. Vypadalo to dost ošklivě , ale naštěstí oba pokračovali dál. Od 40. do konce poločasu se děli neuvěřitelné věci. Padly celkem čtyři branky. Nejprve Mšec vyrovnala , když si z pravé strany naběhl VAJNAR na balon ,k terý prošel přes celé malé vápno a pohodlně zavěsil. Hned minutu na to našel z levé strany ve vápně ELZNIC MÍRU HÁJKA , který ač atakován si míč zpracoval a  z otočky v pádu dostal Lužnou do vedení. Stav dlouho nevydržel , protože ve 45. minutě zahrávala MŠEC rohový kop . Míč opět proletěl vápnem a nabíhající hráč hlavou vyrovnal. To však nebylo vše. Z pravé strany zahrával přímý kop AMBRŮŽEK . Pěkný střílený centr nejlépe vyhodnotil ŠNAJDR , který konečně po dlouhé době zavěsil hlavou. Konečně prolomil smůlu , která ho doprovázela několik zápasů bez vstřelené branky. Poločas , tak skončil 3 - 2 pro domácí.

Druhý poločas začal náporem domácích , kteří se nejdříve dostali ve 47. minutě ke golové šanci. Rohový kop zahrával AMBRŮŽEK , našel CHLÁDKA , který bombou vyzkoušel golmana hostí. Ten však bravurně vyrazil. K balonu se však dostal ještě MÍRA HÁJEK , ale střela mu nevyšla , tak jak určitě chtěl. Ve 48. minutě Lužná udeřila po čtvrté. Na pravé straně dostal do běhu míč ŠNAJDR , ten utekl všem a centrem chtěl najít nabíhajícího ELZNICE. Tomu však zabránil hostující obránce , ale neštastně si míč tečoval do vlastní sítě. Kdalší brance došlo v 57. minutě , když si na rohový kop hostů naběhl CÍVKA a snížil na 4 - 3 . Pak se Lužná začla bránit a to nebylo moc dobré. Mšečtí se dostávali do tlaku a tak domácím pořádně zatápěli pod kotlem. Nicz toho však nebylo . Z tlaku hostů však trestala Lužná. Nejprve v 78. minutě dostal krásný balon od FRONKA nabíhající DRENKO , ale golman hostí byl proti. Ani na dvakrát se PETROVI nepodařilo prostřelit. Za dvě minuty na to se však divávi dočkali. DRENKO na pravé straně našel krásným obloučkem ve vápně AMBRŮŽKA , který nechytatelnou střelou dal výsledku konečný stav. 

Zápas se musel líbit. Padlo hodně golů , byly k vidění pěkné akce na obou stranách . Lužná potvrdila tři body z venku a posunula se do středu tabulky. Ovšem je potřeba dále bodovat , protože spodek tabulky je velmi vyrovnaný. K dalšímu zápasu jedeme do JESENICE , kde nás čeká velice tvrdý boj na velkém hřišti.

 

SESTAVA : BARTYZAL , KOPERNICKÝ - SCHOLLER - CHLÁDEK ( 70 min. DRENKO ) - FALBR , KOŠULIČ ( 63 min. RUPRECHT ) - HÁJEK MÍRA - AMBRŮŽEK - FRONK , ELZNIC - ŠNAJDR

Zpět