PRVNÍ BOD PO ŠŇŮŘE PROHER

03.04.2019 07:29

FC Jesenice – SPARTA LUŽNÁ 1:1 /1:1/ - Pokorný; rozstřel 4:3 (Šnajdr, Pokorný, Černý)

 

21. 0:1 – osvobozující nákop z obrany zpracoval Šnajdr a obloučkem poslal do úniku Pokorného, kterého ještě podpořil sprintující Jakub Staněk. Luženský útočník si poradil se zakončením rutinovaně.

 

25. Domácí útočník se řítil sám na Petra Staňka. Dobíhající obránci Nágl s Kopernickým mu ale nedali čas a prostor k manévrování a vyběhnuvší gólman šanci zlikvidoval.

 

28. Křížná přihrávka našla před malým vápnem domácího kanonýra, ale Petr Staněk jeho střelu lapil.

 

33. Jakub Staněk našlápl od půlící čáry k průniku, na jehož konci se řítil z levé strany ve vápně na gólmana. Pokus o obstřel však skončil mimo zařízení.

 

41. 1:1 – kombinace domácích a špatné pokrývání hráčů ve vápně bylo příčinou vyrovnání. Jesenický záložník dostal na hranici vápna prostor a ideální nabídku proti noze.

 

Po přestávce se na obou týmech projevilo, že se hrálo v poměrně solidním tempu nahoru a dolů, což vedlo k úbytku sil a následně k nepřesnostem. Obě obrany se snažily úspěšně nepustit soupeře do šancí. Do jedné se dostával Pokorný, který před brankářem nůžkami netrefil polovysoký centr Šnajdra. Největší měl v 75.minutě střídající Bendl, který po pěkné kombinaci zleva a přihrávce Šnajdra ranou z hranice vápna těsně přestřelil. V samotném závěru vytvořili hosté závar po centrovaném trestném kopu Kuby Staňka, ale výsledkem byl pouze roztržený dres Pokorného, čehož příčinu však rozhodčí neviděl.

 

Z pohledu trenéra: 

Všichni přítomní hráči zaslouží pochvalu za obrovské nasazení a chuť uspět. Bohužel jsme měli nedostatky ve fotbalovosti, abychom si dokázali míč víc užít a tím si vytvořit ještě více kvalitních příležitostí. Zápas byl o neproměněných šancích a rozhodující gól mohl dát kdokoliv, takže plichta spravedlivá. Penalty se nám dnes nepovedly.

 

Staněk Petr - Nágl Luděk, Dolhý Jiří, Kopernický Daniel, Špička Josef (69. Bendl Jiří) - Kolínský Jan, Staněk Jakub, Kopřiva Patrik (80. Černý Vojtěch), Košulič Ondřej (62. Grill Robert) - Šnajdr Radek, Pokorný Radek

Zpět