PRVNÍ BODY PRO LUŽNOU

11.09.2016 21:47

SPARTA LUŽNÁ - ZAVIDOV 2 - 1 /0 - 0/ POKORNÝ, FRONK

 

8. 0:1 – nevysoký rohový kop prošel celým malým vápnem a na zadní tyči zapadl do sítě.

61. 1:1 – Fronk si na hranici velkého vápna srovnal míč k přesné ráně k tyči. Do šance mu míč posunul Pokorný, který přešel přes stopery po obloučku Maška. Výsledek dobré kombinace trojice Špička – Mašek - Ambrůžek u půlící čáry.

69. 2:1 – Pokorný vymetl šibenici. Opět dobrá kombinace levé strany, po níž vyslal Špička obloučkem za obranu Šnajdra. Ten míč podržel a přistrčil střelci vítězné branky.

Z pohledu trenéra: 

Soupeř doplnil zkušené borce a rychlé mladíky několika hráči „Áčka“, takže se hrálo od začátku ve vysokém tempu a především na naší půlce. Odmakaný výkon a zákroky Dudy držely naše čisté konto. Naopak jsme díky napadání Pokorného a rychlosti Špičky a Davida Vejvody mohli jít do vedení. Po přestávce jsme totálně zaspali a nechali si dát zbytečný gól. Ovšem hosté se uspokojili a trochu odpadli fyzicky, čehož jsme využili ke krásným brankovým akcím. Vyzdvihnu práci celého týmu směrem dozadu a v ní výkon Dolhého a Kopernického, kteří nepustili útočníka z 1.A třídy do šance. V útočné fázi jsme potvrdili naši kvalitu konečně góly.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Mašek Adam, Mezei Petr, Kopernický Daniel, Dolhý Jiří - Špička Josef (73. Grill Robert), Ambrůžek Petr,Fronk Stanislav, Vejvoda David - Pokorný Radek (90. Sláma Jakub), Šnajdr Radek

 

Domácí Sparta přivítala v dalším zápase OP reservu Zavidova, která přijela značně posílena o hráče "A" mužstva.  
 
Úvod zápasu i jeho první poločas přinesl velmi kvalitní  fotbal, který se přítomným divákům musel líbit. První vážnou akci předvedl v 28. min. Pokorný, který šel sám na branku a ještě přihrával Špičkovi, který netrefil branku. Ve 32. min. zahrávali hosté přímý kop, který bravurním zákrokem zlikvidoval brankář Duda. Další brankovou příležitost nevyužil ve 34.min Gril. První poločas proto skončil nerozhodně 0-0. 
 
Úvod druhého poločasu patřil hostům, kteří v 47 min. vstřelili první branku utkání, když po rohovém kopu prošel míč pokutovým územím a k překvapením všem skončil v síti bezmocného brankaře Dudy. Dále se hrál velmi kvalitní fotbal z obou stran a domácí se stále snažili o vyrovnání výsledku. V 60. min.po pěkné kombinaci domácích hráčů střílí s přehledem domácí Fronk vyrovnávací branku 1-1. Běžela 68. min. utkání, když se ve vápně hostů skvěle uvolnil Pokorný a nedal šanci hostujícímu brankaři 2-1. Do konce utkání se již nic podstatného neudálo a tak si Sparta připsala první body do tabulky OP. 
 
Rác Ladislav(vedoucí mužstva) : 
 
K vidění byl velmi kvalitní fotbal z obou stran a naši hráči předvedli velmi dobrý výkon. Pochvalu zaslouží všichni hráči domácího mužstva
Zpět