ŠESTÁ VÝHRA V ŘADĚ A POSUN NA TŘETÍ PŘÍČKU

16.10.2016 16:33

SPARTA LUŽNÁ - FC JESENICE 2 - 1 /1 - 0/ GRILL, POKORNÝ

 

26. 1:0 – Grill si naběhl do vápna na přesnou křížnou přihrávku Pokorného a po zpracování prostřelil vybíhajícího gólmana, akci rozeběhl dobrou prací s míčem na středovém kruhu Špička.

63. 2:0 – Pokorný trefil z 15ti metrů parádně cizelérskou přihrávku Ambrůžka po rohovém kopu.

86. 2:1 – při rohovém kopu se hlavička nejvyššího útočníka odrazila do země v malém vápně a hostující hráči míč kuriózně procedili za brankovou čáru.

Sparta přivítala v dalším kole celek z popředí tabulky Jesenice.
 
Od počátku se hrál velmi pěkný fotbal z obou stran. Obě mužstva se snažila o útočný fotbal a tak diváci , kteří dorazili na zdejší utkání sledovali šance na obou stranách. Běžela 26. minuta utkání, kdy dostal velmi pěknou přihrávku domácí Grill, který neměl problémy umístit pěknou střelu  z velkého vápna do branky hostů 1-0. Do konce prvního poločasu se již nic podstatného neudálo a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácí Sparty. 
 
Druhý poločas se hrál  většinou pod taktovkou domácích, kteří dobře kombinovali a dostávali se do šancí. v 63. minutě střílí druhou branku kanonýr domácích Pokorný 2-0. V závěru utkání se podařilo hostům v 89.minutě snížit po zahrání rohového kopu se trefil z vápna Kohout 2-1. 
Domácí si již vítězství pohlídali a tak vítězná série šesti vítězných zápasů v řadě   vyhoupla domácí Spartu na 3. místo v OP. 
 
Rác Ladislav (vedoucí mužstva): 
 
Domácí předvedli svůj nejlepší výkon v letošním ročníku OP a zaslouženě zvítězili. Všichni hráči domácího mužstva zahráli na hranici svých možností a odměnou bylo další vítězství v podzimní části soutěže. Přece jenom bych vyzdvihl celou obranou čtveřici na čele s mladičkým Mezeiem. Pochvalu zaslouží i HR Sedláček, který vedl průběh utkání s přehledem bez udělení ŽK na obou stranách

 

Z pohledu trenéra: 

V první půli jsme hru ovládali, ve druhé se trochu přizpůsobili taktice dlouhých míčů hostujícího týmu. Základem výsledku je dobrá hra v obraně, za kterou je těžké někoho vyzdvihovat. Jak důsledná práce čtveřice zadáků výborně dirigovaných pozorným gólmanem, tak důsledné návraty záložníků, vedly k tomu, že jsme Jesenici dovolili jedinou obršanci ve druhé půli, kterou naštěstí útočník netrefil. Nadstavbu tomuto výkonu dal Pokorný v podobě výborné gólové přihrávky a krásné vítězné trefy.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Dolhý Jiří, Mezei Petr, Kopernický Daniel (70. Drenko Petr), Vejvoda David - Špička Josef, Ambrůžek Petr,Mašek Adam, Grill Robert – Pokorný Radek, Šnajdr Radek (60. Vejvoda Josef)

Zpět