SLAVIA - TEPLICE a PROŠEK

14.11.2010 10:27

 

A dorost podlehl Teplicím a nakonec skončil na druhém místě

 

A dorost nedokázal porazit Teplice

Na umělé trávě v Edenu nastoupil náš A dorost k poslednímu podzimnímu utkání letošní sezóny. Bohužel ráz utkání udala již první minuta, kdy stoper Čepelák udělal velkou chybu a teplický Lácha postupoval od poloviny hřiště sám na brankáře Měsíčka, kterého dokázal překonat 0:1.

Slávisté se z tohoto direktu dvacet minut vzpamatovávali a tak hra působila poněkud rozháraně a nepřesně. Přesto si slávisté dokázali vytvořit brankové příležitosti, které ale většinou končili vedle teplické branky, nebo v náručí teplického brankáře.

Velkou příležitost měl ve 25.minutě Prošek, který se snažil přehodit brankáře hostů, ale přehodil i branku. Další šanci na vstřelení branky měl Šimeček, který však zvolil tvrdou střelu místo umístěné a tak kraloval dál teplický brankář. Hosté se soustředili na kvalitní bránění a rychlé brejkové přechody a tento styl jim velmi dobře vycházel.

Ve 36.minutě měl další příležitost teplický Lácha, po něm se zkoušel ze 20m opřít do míče Česlák, ale všechny pokusy pochytal slávistický brankář Měsíček.

Vstup do druhého poločasu měli lepší slávisté, ale první velkou šanci měl teplický Krátký, který však zakončil nepřesně. V 62.minutě se dostal k míči Lácha a krásnou křižnou střelou zvýšil náskok hostů na 0:2.

Slávisté otevřeli hru, začali hrát na riziko a to se v 69.minutě vyplatilo Proškovi. Ten dostal krásnou kolmou přihrávku za obranu od Podvína a dokázal zakončit na zadní tyč 1:2.

Hosté se začali čistě soustředit na defenzívu a slávisté se tlačili do útoku, ze kterého vznikali šance. Jednu z nich měl Jílek, který si však neporadil z centrem od Veselého, Prošek nedokázal prostřelit dobře postaveného brankáře, Jílek znovu zakončoval technickou střelou, ale míč těsně minul branku.

Tepličtí se také dostali ještě do dvou velkých příležitostí, ale obě dokázal zmařit brankář Měsíček. Ten mohl být nakonec ústřední postavou, když v závěrečných minutách šel do pokutového území na standardní situace, ale hlavou jen těsně minul branku.

Hodnocení trenéra Peřiny: " Je obrovská škoda, že jsme dnes prohráli. Bohužel jsme udělali dvě chyby a za ty jsme byli potrestáni. Fotbal je o chybách a my jich udělali více. Hráči makali, dřeli, ale trochu nám chyběla kvalita v útočné činnosti, kdy jsme zakončovali příliš zbrkle a i trochu toho štěstíčka jsme dnes potřebovali, aby některé šance skončili v brance. Podzim skončil, dovolím si říci úspěchem v podobě průběžného druhého místa, ale mě více těší, že  jsme se prezentovali kvalitním fotbalem, vstřelili jsme nejvíce branek v soutěži a máme třetí nejlepší obranu."

 

SK Slavia Praha - FK Teplice 1-2(0-1)

Branky: Prošek - Lácha 2x

Sestava: Měsíček-Šimkovský,Čepelák,Podvín,Sudek-Niedermeier(57.Jílek),Petrák,Šimeček-Prošek,Červenka(62.Žák),Tusjak(68.Veselý)

Zpět