SPARŤANSKÉ DERBY NAHORU, DOLŮ

09.10.2019 09:51

SK Sparta Řevničov - TJ Sparta Lužná 4:5 /2:3/ Pokorný R. 2x, Vejvoda J., Špička A., Bechner

V sedmém kole okresního přeboru bylo na programu derby mezi Řevničovskou Spartou a naší Luženskou. Rozdíl v tabulce mezi oběma kluby byl jen ve skóre a podle toho se odvíjel zápas, který musel pro oko diváka být hodně atraktivní. Méně už však pro trenéry a aktéry utkání.

Hned v úvodu utkání mohl poslat do vedení domácí krásnou střelou Bohatý, ale neméně krásným zákrokem výtáhl Michal Pokorný míč do břevna a následně na rohový kop. Poté se ke slovu dostala naše Sparta a v desété minutě otevřela skóre. Martin Rek si na hranici vápna vyměnil míč s Adamem Špičkou, ten poslal míč na Radka Šnajdra, který vystřelil. Domácí golman dobře zareagoval, ale poslal míč jen pod nohy kanonýra Radka Pokorného, pro kterého už nebyl problém poslat míč do domácí sítě - 0:1. Aby toho nebylo málo hned po rozehrávce zachyboval domácí Husák, kterého obral o míč Bechner a krásnou střelou pod břevnou zvýšil na 0:2. Poté začala váznout kompinace Lužné a ke slovu se dostali domácí. Nejprve se po pěkné kombinaci dostal míč ke Skoupému, který udělal kičku Robertovi Grillovi a levou nohou snížil na 1:2. Aby toho pro Luženského záložníka nebylo málo, o pár minut později zahrávali domácí rohový kop. Míč proletěl malým vápnem a nešťastně trefil Grilla do zad, od kterých se míč dokutálel až za brankovou čáru - 2:2. Po vyrovnávací brance se hrál vyrovnaný fotbal až se v 41. minutě ke slovou dostal hostující Adam Špička, který dostal od Bechnera přihrávku do středu hřiště a střelou ze třiceti mětrů poslal míč přesně za tyč domácí svatyně - 3:2. Tímto nejtěsnějším rozdílem skončil také první poločas.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a patřil Lužné. 52. minuta, centr za strany na nabíhajícího Grilla, který stačil posunout na Radka Pokorného a ten se podruhé v zápase nemýlil - 2:4. Řevničov se opět snažil dotáhnout skóre a to se mu povedlo v 63. minutě kdy se po obrovském závaru ve vápně dostal k míči opět Filip Skoupý a do prázdné brány snížil na 3:4. Fotbal nahoru, dolů pokračoval i nadále a přišla 66. minuta. Od vlastního vápna vyvezl míč Adam Špička, který si narazil míč s Radkem Pokorným aby následně poslal krásou kolmici na Josefa Vejvodu pro kterého nebyl problém nastartovat své rychlé nohy a navýšit skóre pro Lužnou na 3:5. Aby toho nebylo málo, tak domácí zahrávali v 69. mintě z pravé strany standardku. Do vápna vběhl nikým nepokrytý Řevničovský kapitán Pedál a hlavou poslal do šibenice nechytatelnou střelu - 4:5. Ke konci utkání měli domácí tlak a snažili se o vyrovnání, ale další branky mohla přidat Lužná, která hrála na brejky do otevřené obrany. Naopak Luženská obrana již Řevničovu nic nedovolila a tak utkání skočilo 4:5 pro naší Luženou Spartu.

Ohlasy k zápasu - Robetr Grill, záložník

Výsledek vypadá spíš jako z hokeje, než z fotbalu. Zápas měl úroveň, padlo hodně gólů a zápas se divákům musel líbit. Jsem rád, že i přes můj vlastní gól, jsme zápas dotáhli do vítězného konce a odvezli si 3 důležité body!

Sestava: Michal Pokorný - Josef Špička, Martin Rek, Daniel Kopernický, Jakub Staněk - Robert Grill (Patrik Kopřiva), Adam Špička, Radek Pokorný, Radek Šnajdr (Ondřej Košulič) - Josef Vejvoda, Denis Bechner

Zpět