TĚSNÉ VÍTĚZSTVÍ DOROSTU

28.09.2014 12:57

SPARTA LUŽNÁ - BRANDÝSEK 3 - 2 /1 - 0/ VEJVODA J. 2x, Roušavý

V 6. kole krajské 1.A třídy přivítal dorost na domácím hřišti mužstvo Brandýsku.

Vstup do utkání se luženským dorostencům zdařil. Už v 1. minutě pronikl do velkého vápna David Vejvoda, který byl vzápětí podražen obráncem hostí. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Josef Vejvoda, 1:0. To ale bylo ze strany domácích na dlouho vše. Iniciativu přebrali hosté, kteří si vytvořili dvě velké šance. Ani jednu však neproměnili. V polovině prvního poločasu vyrovnali domácí hru a Josef Vejvoda se dvakrát dostal sám před brankáře hostí. Vyložené šance však ani on neproměnil. 

Poté dostal příležitost zazářit domácí branář Pavlíček. Nejprve vyškrábl míč z brakové čáry a poté zlikvidoval dvě střely brandýských útočníků. Opravdu skvělé brankářské zákroky, kterým uznale zatleskalo početné domácí publikum. 

První velkou šanci druhého poločasu měl luženský Staněk, kterému se ale centrovaný míč nadvakrát nepodařilo usměrnit do branky. V 62. minutě dostal skvělou přihrávku přes beky Vejvoda a zvýšil na 2:0. Soupeř se s obdržením druhé branky nepoložil, ba naopak převzal iniciativu. Nejdříve zasahoval proti střele z dálky opět vynikající Pavlíček, v 67. minutě se už ale po rohovém kopu hostím zadařilo a snížili vedení domácích na 2:1. 

Lužná na změnu ve skóre odpověděla hned v 69. minutě brankou Roušavého na 3:1. V 75. minutě se hostům opět podařilo vstřelit kontaktní gól a diváci se začali obávat o výsledek. Dorostenci ale v závěru zápasu zlepšili defenzivní hru a vítězství už si nenechali vzít. 

Bylo to perně vybojované vítězství s velmi dobrým soupeřem, díky kterému se dorost usadil na průběžné 6. příčce tabulky soutěže.

Sestava: Pavlíček, Zaspal, Beránek, Zouplna, Zelenka, Vejvoda David, Špička, Drenko, Grill, Skácel, Vejvoda Josef

Střídali: Staněk, Roušavý, Baluch

Zpět