Tvrdé tresty vyřkla disciplinární komise Krajského fotbalového svazu ve Středních Čechách za incident po zápase Nové Strašecí - Louňovice.

Hlavní aktér Jan Ducár si fotbal nezahraje tři roky, klub musí za nezvládnutou pořadatelskou službu zaplatit pětadvacet tisíc korun pokutu. První den trestu prožívá právě dnes.

Zápas krajského přeboru skončil před měsícem jedním z největších skandálů posledních let v regionu. Zasahovat museli policisté, jeden z hráčů hostů dokonce skončil v bezvědomí, přímo na hřišti řádila rozběsněná fanynka, která ohrožovala hráče deštníkem. Podrobnosti o incidentu SKANDÁL: Zápas v krajském přeboru skončil výtržnostmi, hráč v bezvědomí  si můžete najít ZDE.

Disciplinárka byla nekompromisní. Přestože domácí klub odpovědnost za bezvědomí hostujícího kapitána Trávníka odmítl, Ducárovo provinění považuje za prokázané. Trest tři roky je zhruba v polovině sazby, hráči mohla udělit trest až pětiletý.

Vedení fotbalového oddílu Sokola Nového Strašecí však s uděleným trestem nesouhlasí. „S rozhodnutím středočeské disciplinární komise nesouhlasíme, odvoláme se. Blíže celou věc nechceme nyní komentovat. Komise nevzala vůbec v potaz naše argumenty a svědectví,“ vyjádřil se pro Rakovnický deník předseda klubu Vladimír Kozel.

Kauza bude mít nepochybně dohru, protože zástupci klubu se odvolají. Smutnou roli v kauze sehrál i hlavní rozhodčí, který o rvačce a napadení hostujícího kapitána nic neuvedl v zápise. Pásku přes oči měl zřejmě i delegát zápasu, který se rovněž ve své zprávě „opomněl“ zmínit, že by se stalo něco výjimečného.

Předseda Středočeského fotbalového svazu Josef Hadraba už dříve uvedl, že především selhala pořadatelské služba. „Na vině jsou především domácí organizátoři. Nebyl zabezpečen odchod do kabin, a ke zranění prokazatelně došlo, protože hráč byl v nemocnici,“ konstatoval Hadraba.

Čtenáři mají ovšem jasno, trest je adekvátní. „Myslím,že rozhodnutí mohou v Novém Strašecí přijmout bez zbytečných dalších divadelních vystoupení. Hráč Ducár na hřiště nepatří, již to několikrát předvedl,i když fotbalově bude chybět. A dvacet pět tisíc korun není zničující. Ať hrají fotbal, chovají se slušně a nebudou mít tyto problémy,“ napsal do webové diskuse Rakovnického Deníku čtenář s nickem Petr.