V DERBY VÝHRA AŽ PO PENALTÁCH

17.05.2015 23:20

SK LIŠANY - SPARTA LUŽNÁ 2 - 2 /0 - 1/np 3 - 5  REK, vlastmí

 

Sparta zajížděla do sousedných Lišan k derby jako mírný favorit. Průběh zápasu tomu ale nenapovídal.

 

Domácí se  snažili dlouhými nákopy za obranu hostí dostávat do šancí rychlé útočníky. Ve 23. minutě po rohovém kopu Ambrůžka si obrana domácích střílí vlastní branku 0-1. Do konce prvního poločasu se již nic podstatného neudálo.

 

Ve 47. minutě centruje do vápna domácí hráč a brankář hostů si sráží míč do vlastní branky 1-1. Domácí v této  fázi utkání působí lepším dojmem. Spartě se nedaří kombinovat, hráči jsou u všeho pozdě a z tohoto pramení herní převaha domácích. V 67. minutě po rychlé akci hostujícího Šnajdra, který centruje míč do vápna a Rek hlavou upravuje na 1-2. Ihned po rozehrávce domácích, když zůstal ležet zraněn hostující Ambrůžek, domácí nepřerušili hru a po rychlém protiútoku vyrovnávají na 2-2. Poté jěště Sparta vstřelila třetí branku, ale rozhodčí po signalizaci asistenta tuto branku neuznává pro udajný ofside.V závěru hosté dohrávali v deseti, když byl vyloučen Kopernický za faul na domácího hráče ve středu hřiště. Do konce zápasu se již i přes snahu domácích hráčů nepodařilo skorovat a tak přišly na řadu penalty. V těch byli  úspěšnější hosté, kteří proměnili všech pět a odvážejí si tak dva body do tabulky OP.


Sparta sehrála nejhorší zápas jara, ale nelze hráčům upřít snahu. Za předvedený výkon tentokráte známka 5. Domácí předvedli sympatický výkona a remíza byla asi spravedlivá pro obě mužstva.

 

Zklamáním byl především výkon hostujícího mužstva a nepřerušení hry domácími hráči při zranění hostujícího Ambrůžka,kdy poté vstřelili domácí branku.

 

Z pohledu trenéra:

 

Plus: tři góly (bohužel jeden neuznán), zodpovědný penaltový rozstřel = 2 body. 

Mínus: snad úplně všechno ostatní.

 

Mašek Vladimír - Dolhý Jiří, Staněk Petr, Rek Martin, Staněk Petr, Kopernický Daniel (80. ČK) – Sláma Jakub (65. Bičík Pavel), Ambrůžek Petr, Fronk Stanislav (77. Špička Josef), Husák Jakub - Šnajdr Radek, Grill Jaroslav (67. Roušavý Daniel)

Zpět