VÁCLAV PROŠEK V REPREZENTACI " 18 "

30.09.2010 10:50

ČR U18 - Slovinsko U18. Aneb jak si vedli slávisté
  
Publikováno: Středa, 29.09. 2010 - 19:16:30
Publikoval: tkutnik Téma: Mládež
Na svatého Václava vyběhla česká "osmnáctka" proti stejně starému výběru Slovinska. Jak si v utkání vedli čtyři zástupci Slavie?



Když jsem uviděl sestavu českého týmu, byl jsem poměrně překvapen. V základní sestavě totiž nebyl ani jeden ze čtyř zástupců Slavie. Terén byl na hranici regulérnosti, hráčům se občas zastavoval míč v kalužích vody, i přesto jsme místy viděli pěkné kombinační akce na jeden dotek.

První poločas byl naprosto vyrovnaný, do větších šancí se nedostal ani jeden z týmů. Jako první mohli ve dvacáté minutě skórovat Slovinci, ale ze závaru před brankářem Krčkem nakonec nic nevytěžili. K vidění bylo hodně nepřesností a taktických chyb, není tedy divu, že se trenér Hřebík mohl občas ukřičet. Největší šanci v první půli měli hráči českého týmu, důrazný Krmenčík ale trefil z malého vápna pouze brankáře hostí. Do šatny se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupili dva slávisté - pravý záložník Prošek vystřídal Bartolomeua, Čepelák naskočil na místo Kováče. Jak jeden, tak druhý nepředvedli nic navíc, za zmínku stojí pouze Proškova rychlost a povedený centr, po kterém nebezpečně vystřelil Hurka. V jednapadesáté minutě se do vedení dostala česká reprezentace, po krásném průniku Housky uklidil míč do brány Plšek. Právě olomoucký Houska byl nejlepším hráčem utkání, vynikal přehledem, rychlostí i technickou vyspělostí. Od této chvíle se zápas nesl ve znamení mírné převahy týmu Jaroslava Hřebíka. V třiasedmdesáté minutě se dvěma totožnými průniky blýskl Prošek, ale ani jeden jeho centr brankou neskončil. Do nebezpečné situace se dostali i Slovinci, po chybě slávisty Šimečka ve středu hřiště šli do brejku, ale nastřelili pouze obránce českého výběru. Tím se dostáváme na samotný konec utkání, kdy po nenápadné akce skóroval z odraženého balonu umístěnou střelou k tyči Radim Jurča.

Na závěr přidám hodnocení slávistů, kteří do utkání naskočili.

Marek Čepelák odehrál vedle Kalase pětačtyřicet minut, nepodal nijak oslnivý výkon. Několikrát napomínán jak Kalasem, tak i trenérem Hřebíkem ohledně jeho poziční hry.
Václav Prošek nastoupil o poločase na pravý kraj zálohy, za zmínku stojí jeho rychlost i kvalitní centry.
Viktor Šimeček odkopal ve středu hřiště třicet minut. Z dvojice Šimeček - Česlák byl tím lepším, i přes jednu chybu prokázal solidní přehled i rozehrávku.
Martin Hurka naskočil do utkání v padesáté minutě, hru českého výběru okamžitě oživil. Svou technikou všechny hráče na hřišti převyšoval, mínusem mu bude jeho rychlost i subtilní postava. Hráči soupeře ho neměli problém odstavit od balonu.

Zpět