Zářez jako od zkušeného řezníka. Tak by se dalo nazvat střetnutí krajského přeboru na Mladoboleslavsku, v němž Benátky nad Jizerou hostily Sokol  Libiš. Odborníkem na jateční práce byl v tomto případě sudí Aleš Brejník z Újezdu nad Zbečnem. Na nestandardní řízení utkání, v němž hosté zvítězili 1:0, upozornil Černou svini čtenář Jan Javůrek.

„Sudí Brejník je pro mě známá osoba, která se poměrně často uchyluje k podobným praktikám a možná se v nich vyžívá. Nevím, co dělá jako zaměstnání v osobním životě, možná na jatkách. Každopádně když vidím, kdo dostal z hostů žlutou kartu, tak jména Kabyl a Zuskin jsou tuším na kraji dobře známá jména dalších rozhodčích. Škoda, že toto dění nemohu sledovat osobně, neb jsem v zahraničí, ale až se zase přijedu na ten fotbal někdy podívat, tak rozhodně s vidlema, abych mohl ten hnůj rovnou vykydat,“ napsal Černé svini Javůrek.

V zápase dvou sousedů v tabulce bylo od úvodních minut jasné, kdo bude hrát na trávníku hlavní roli. Sudí Brejník s asistenty Malým a Pavelkou jako by měli jasný rozkaz nepouštět moc často domácí celek za půlku a podle toho se pískalo a mávalo. Místo fotbalu tak vidělo sto padesát diváků jen divadelní frašku, během níž vyloučili Benátkám tři hráče a nejspíš nebylo náhodou, že šlo o nejzkušenější borce domácího týmu.

Nejdřív šel ven Kohout po druhé žluté kartě, kterou mu Brejník ukázal za údajné nevhodné poznámky. Pak nepískl sudí faul na domácího Mareše, který upadl ve vápně a záhy nato na druhé straně po čistém zákroku Mareše nařídil přímý kop proti domácí brance těsně za hranicí šestnáctky.

V devětašedesáté minutě už způsob řízení zápasu nevydržel domácí gólman Josef Bejr. „To si tam můžu dva hodit a jít domů,“ poznamenal po jednom z rozhodnutí Brejníka ve prospěch hostů brankář Benátek a následně viděl žlutou kartu. Podobný názor měli nejspíš i domácí fanoušci, kteří se do rozhodčího nelichotivě verbálně pustili. Brejník na několik minut zápas přerušil a dožadoval se, aby pořadatelská služba diváky zkrotila.

Chvíli poté, co se začalo opět hrát, dali hosté gól z dalšího „darovaného“ přímého kopu a následně za řeči uviděl červený kartonek domácí Třasák. Když o pár minut později dostal další červenou Kozma (opět za řeči), byla fraška, za niž by se nemusel stydět leckterý divadelní dramatik, dokonána.

Další pikantnosti k utkání uvádí klubový web Benátek nad Jizerou. „Zápas sledoval u zábradlí za libišskou střídačkou krajský sudí Jiří Kabyl, jehož syn v Libiši hraje a poté se ještě s úsměvem postavil po zápase ke vchodu do kabin, odkud byl však rozvášněnými fanoušky brzy vykázán. Dále pak tento muž celý zápas udílel hostujícímu týmu pokyny, kdežto „trenér“ Václav Havel na střídačce nebyl za celé utkání skoro vůbec slyšet. Rozhodčí zhruba hodinu po zápase unikli zadním vchodem, snad aby se jim něco nestalo, neboť rozvášněný dav padesáti benáteckých příznivců by jim asi hodně vyčinil,“ píše se na serveru www.kopanabenatky.cz.

Kouč Benátek Vladislav Nejedlý byl po utkání otrávený jako Sněhurka po požití intoxikovaného jablka. „Co v takovém zápase hodnotit? Následky vedení utkání takzvanými rozhodčími jsou hrůzostrašné a neuvěřitelné. Závěrečnou dvacetiminutovku jsme dohráli se sedmi statečnými v poli. Je mi z toho smutno, ale ještě zřejmě v závěru soutěže nejsou všechny zářezy vyčerpány. Není tajemstvím, že většina problémů v soutěži je spojována s mužstvem Libiše. Zajímalo by mě, kam krajský fotbal spěje,“ položil na závěr hodnocení zápasu řečnickou otázku Nejedlý.