Z JESENICE BEZ BODU

11.10.2014 18:22

FC JESENICE - SPARTA LUŽNÁ 4 - 2 /3 - 0/ FRONK, HUSÁK

Sparta Lužná zajížděla k dalšímu  mistrovskému zápasu na hříště vedoucího mužstva OP do Jesenice. Utkání s vedoucím celkem tabulky, který na podzim posílil o čtyři hráče z Oráčova (Jeníček, Katona, Pfeifer a Šťastný), se odvíjelo plně v jeho režii. Šťastný vstřelil dvě krásné branky a Jeníček přidal, jak jinak, gól hlavou. 

Do 30. min. se hrálo vyrovnané utkání. V 31. min. měl ještě luženský Husák po krásné přihrávce Ambrůžka vyloženou šanci, kterou však neproměnil. Poté přišla pro Lužnou nešťastná sedmiminutovka, ve které Jeseničtí vstřelili 3 góly. Nejprve Rek podskočil míč ve vápně, k míči se dostal Jeniček, jehož následnou střelu ještě Mašek vyrazil na velké vápno, ale na opakovanou střelu Šťastného k tyči už byl krátký, 0:1. 

O minutu na to přišla chyba stoperské dvojice Staněk, Rek a nekrytý Kotek prostřelil Maška, 0:2. V 41. min. Drenko nechal odcentrovat jesenického hráče a Jeníček se hlavou nemýlí, 0:3. 

Do druhého poločasu vstoupila lépe Lužná. Šnajdr krásně z pravé strany nacentroval a osamocený Fronk ve vápně hlavou snížil na 1:3. Zdálo se, že jesenickým hráčům ve druhém poločase docházejí síly a Lužná s nepříznivým výsledkem něco udělá. Přišla ale nepřesná rozehrávka Staňka, která přímo směřovala na Šťastného, který z voleje vymetl šibenici Maškovy branky, 1:4. 

Lužná v závěru utkání znovu zatlačila domácí před jejich branku, ale výsledkem bylo pouze v 90.min. utkání po přihrávce Šnajdra snížení Husákem na 2:4. V poslední minutě nastaveného času ještě domácí vykopávali míč z brankové čáry. Nebýt sedmiminutového výpadku Lužné, mohl výsledek utkání skončit i remízou. 

Sestava: Mašek, Dolhý, Staněk, Rek, Kopernický, Šnajdr, Ambrůžek, Koch, Fronk, Drenko, Husák

Střídali: Vejvoda, Mezei

Zpět