Z KNĚŽEVSE BEZ BODU A S ČERVENOU

19.11.2016 19:13

KNĚŽEVES - SPARTA LUŽNÁ 1 - 0 /0 - 0/ ČK. AMBRŮŽEK

 

50. Filip Duda chytil nesmyslně nařízenou penaltu!

 

55. 1:0 – v době vrcholícího náporu domácích si stoper našel střeleckou pozici před vápnem a s lehkou tečí trefil přízemní ránu k bližší tyči.

 

Sparta zajížděla k poslednímu podzimnímu utkání na hřiště druhého Kněževse. Proti tomuto mužstvu se tradičně  Spartě nedaří. 

 

Utkání se hrálo na velmi těžkém rozbahněném terénu. První poločas byl herně vyrovnaný s minimem brankových šancí na obou stranách. Po zásluze skončil první poločas bez branek. 

 

Začátek druhého poločasu vzal do svých rukou hlavní rozhodčí, který ve 49.minutě k překvapení všech nařídil za údajný faul pokutový kop. To nevydržel kapitán Sparty Ambrůžek, který nevybíravým způsobem počastoval nadávkami rozhodčího Kučeru. Za to byl po zásluze vyloučen. Domácí Krejčí pokutový kop neproměnil. Běžela 55. minuta, kdy se domácí kapitán Vrábík opřel do balonu a ze třiceti metrů prostřelil jinak výborně chytajícího brankaře Sparty Dudu. Nutno podotknout, že střela byla v pokutovém území tečována hostujícím obráncem. Sparta ač hrála o deseti neustále se snažila o vyrovnání zápasu, ale bohužel bez efektu.  Do konce druhého poločasu se již nic podstatného neudálo a tak hosté prohráli nejtěsnějším výsledkem 0-1.

 
Rác Ladislav (vedoucí mužstva):
 
Zápas se hrál na velmi těžkém terénu a naši hráči zaslouží velkou pochvalu za bojovný výkon a ač hráli téměř polovinu zápasu o 10, odehráli velmi  dobrý zápas. Škoda vyloučení Ambrůžka, který neudržel nervy na uzdě a byl zbytečně vyloučen. Nerad a nikdy jsem si nestěžoval na výkon R., ale zejména ve druhém poločase se dopustil několika zásadních chyb.

 

Z pohledu trenéra: 

 

Hodnocení nebude asi moc objektivní, ale potom, co se odehrálo ve druhém poločase, není snadné si zachovat nadhled. V každém případě rozhodující pro výsledek zápasu nebyla nepochopitelná penalta, ale zbytečná červená karta za výraz, který nesmí nikoho z účastníků zápasu ani napadnout. Pětatřicet minut byly domácí pány zápasu v první půli. Hrozili především nebezpečně zahrávanými standardkami. Po přestávce jim patřila jen pětiminutovka od udělení červené karty do vedoucího gólu. Potom už hru proti deseti nezvládali a uchylovali se k získávání míče přihráváním při kontaktech, které pro ně mohly znamenat ztrátu míče. Luženští na těžkém terénu v oslabení dřeli, ale hlavičku Dolhého do země zastavilo bahno a průniky Šnajdra a Kopernického skluzy obránců, při kterých ovšem naši hráči „nepadali“.

                                                                                                                                                                        

Duda Filip - Dolhý Jiří, Ambrůžek Petr (49.ČK), Kopernický Daniel, Kolínský Jan - Špička Josef, Mezei Petr, Fronk Stanislav (70. Grill Robert), Šnajdr Radek – Pokorný Radek, Vejvoda Josef

Zpět