Odporná šaráda v divizní soutěži kolem týmu Jirny a majitele klubu Josefa Jíchy pokračuje. Na nechutné nadržování tomuto mužstvu doplatil další tým, tentokrát Motorlet.

O Jirnách byly popsány tisíce řádek. Tým v pozadí s bohatým podnikatelem Jíchou  (velmi dobrý přítel pražského majitele střížkovských Bohemians Karla Kapra) má sice kvalitní kádr plný bývalých ligových hráčů, vítězí ovšem nejen díky jejich umu a zkušenostem, ale také díky trvalé, opakované a mimořádně vysoké náklonnosti rozhodčích.

Znechuceni byli i hráči, kterým rozhodčí okatě pomáhal

O víkendu nastoupil v Jirnách Motorlet. Tým na třetím místě tabulky na podzim Jirny porazil a tak hráči očekávali, že to nebudou mít u vedoucího týmu tabulky jednoduché. A taky, že neměli.

Sudí Jedlička (podle hráčů Motorletu známá to firma, která na hřišti "operuje" častěji než je zdrávo) hosty po celý zápasy „řezal tupým skalpelem“ tak, jako kdyby měl za případnou výhru domácích dostat Nobelovu cenu nebo alespoň Křišťálovou píšťalku. 

„Co sudí předváděl celý zápas, to jsem nikdy neviděl. Absolutně na nás nepískal fauly, všechno proti nám. Nepískal nám jasnou penaltu, první gól jednoznačně neměl platit, před druhým byl jasný faul. Co předvedl po naše snížení ve druhém poločase, to už bylo něco neuvěřitelného,“ popsal průběh zápas jeden z hráčů Motorletu.

Ten uvedl, že znechucení byli sami hráči domácích. „Chytal za ně Winter, který je stále hráčem Střížkova a za Jirny nastoupil, protože Jirny jsou farmou klubu Karla Karla. Po zápase řekl, že tohle nemá zapotřebí, že tady byl naposledy. To samé prohlásil jejich útočník. Jeden z jejich záložníků se nám po utkání omlouval. A třeba jejich stoper a bývalý ligový hráč Obermajer se přišel osobně omluvit našemu hráči, protože mu v zápase urazil kus zubu, což sudí samozřejmě nepísknul,“ dodal hráč Motorletu.

Už toho nech šašku, řvali na sudího i domácí diváci

Trpělivost už došla i domácím divákům. Ve druhém poločas už nejeden z nich řval na sudího, aby toho nechal, že to nemá cenu , a že to není fotbal, ale řezničin. Část fanoušků Jiren odešla před koncem s tím, že na podobné svinstva už nikdy chodit nebudou.

Po hodině hry pak nastala ještě jedna kuriózní situace, známá spíše z přípravných zápasů, kdy sudí nechtějí vylučovat a s trenéry se domluví, že agresivní hráče raději vystřídají než aby museli vytahovat červenou kartu.

„Rozhodčí nám prostě vystřídal hráče. Byl to náš nejlepší útočník, který jejich obraně dělal velké problémy. Rozhodčí řekl, že pokud ho nevystřídáme, tak ho jednoduše vyloučí. Trenér ho raději stáhnul,“ popsal hráč Motorletu.

Zářezy v Jirnách se opakují se železnou pravidelností, nemilosrdně

Problémy v Jirnách nejsou ničím neobvyklým. Stížnosti hostujících oddílu na prasáckou práci rozhodčích se opakují se stejnou pravidelností jako český parlament hlasuje o důvěře vládě.

  Další články 
o prasárnách 
v Jirnách 
najdete ZDE

Na podzim se dokonce po utkání Jirny – Brozany funkcionáři servali, pořadatelé (vesměs nakrátko vystříhaní mladí „nabušení“ mladíci) si bouchli i do bývalého reprezentanta Jiřího Němce, který se coby trenér hostů nebral servítky a nahlas jasně řekl, co si o přístupu Jiren k rozhodčím myslím.

Mimořádně špatné zkušenosti mají také jiné týmy, proti Jíchovi otevřeně vystoupili i funkcionáři divizního klubu Přední Kopanina. „Rozhodčí pískají pro Jirny a nedávají jim únosných 10 procent ale 80 procent To se přirozeně soupeřům nelíbí,“ uvedl ředitel  kopaninského klubu Tomáš Cigánek.