Hráči Zličína v divizi se dočkali. Konečně je poprvé v sezoně neřezal rozhodčí. A pomáhal Zličínu svědomitě. Bohužel však nikoliv kvůli domácím, zachraňoval totiž jiný tým.

Mužstvo Doubravky potřebovalo k udržení v divizi Zličín porazit. Domácí byli jasně sestupujícím týmem, žádnou pomoc nepotřeboval. Za vše hovoří stručné výtahy i webové stránky Zličína, kde hráči i funkcionáři tohoto týmu popsali průběh sobotního zápasu.

„Jiné týmy potřebovali zvrátit kolo osudu na svojí stranu. Vítr vál ze Středočeského kraje, kde bylo udržení v divizi jednoho týmu životně důležité i pro tým ze Středočeského přeboru.

„Na začátku šedesáté minuty minuty byl faulovaný hostující došlý, rozhodčí Moník však k údivu všech na hřišti i v hledišti vytáhl pro Došlého žlutou kartu za simulování. To bylo moc i na trenéra hostů Kopřivu, který vulgárně počastoval hlavního rozhodčího i asistenta rozhodčího, rozhodčí Moník ho vykázal z lavičky,“ popisuje klubový web jednu z chyb sudího ve prospěch Zličína. A evidentně nebyla jediná.

„Vítězství bylo především za první poločas zasloužené, v druhé půli Doubravka vyrovnala síly, ale do zakončení i díky arbitrům pro ofsajdy a mnohdy úsměvné útočné fauly se moc nedostala,“ píše web.

Resultát posledního kola vyzněl tak, že společně se Zličínem sestoupila Třeboň a Doubravka. Ze záchrany se radovali v Litoli. A radost měli i týmy ohrožené sestupem ve Středočeském přeboru (kdyby sestoupila Litol, tak sestupuje o jeden tým více ze Středočeského přeboru).

Černá svině zveřejňuje i jeden z komentářů, který na web Zličína napsal jeden z domácích fanoušků.  

„Poprvé po 29 kolech nás rozhodčí nechali hrát fotbal. Největší radost z naší výhry měl tým Litole. Bohužel Doubravka chtěla asi dohrát soutěž čestně a to s v českém fotbale prostě nedělá. Proto spadla i ona, byť je pravdou,že nepředvedla včera nic. Rozhodčí jí to však několika verdikty neumožnili. Např. častým pískáním faulů, máváním ofsajdů a nakonec neodpískáním faulu, který dle mého názoru byl. Nevím,jestli ve vápně nebo mimo něj. Po závěrečném hvizdu muselo být v Litoli opravdu veselo-porazit se svým souborem Strakonice se neděje každý den a za normální situace by se to nepodařilo. Navíc se zachránila a to byl cíl,za kterým šla celou sezonu (například zářezem proti nám), nasazením režisérů v podobě rozhodčích. Hašku,Hašku, gratuluju ti k obrodě fotbalu-včerejšek byl tomu důkazem,“ uzavírá fanoušek Zličína.