1. ročník mezinárodního turnaje 24.července 2010

04.09.2013 21:48

1.ročník mezinárodního turnaje 24.července 2010 se určitě vydařil. Velmi dobrý fotbal, výborná nálada, přiměřené počasí, které se nástupem „starých pánů“ změnilo na krásný letní podvečer, z čehož vyplynula povedená následující pouťová zábava s IDEAL-Bandem, to jsou hlavní z mnoha pozitiv.

Turnaj iniciovali starostové obcí a jeho organizace se ujala Sparta Lužná. Hned na úvod díky všem, kteří přiložili jakkoliv ruku k dílu! Turnaj kvalitně odřídili rozhodčí ve složení Bianka Joglová, Miroslav Zeman, Jakub Fejfar a Jan Beran.

Po sportovní stránce viděli diváci 3 zápasy, v nichž každý tým alespoň jednou zvítězil, takže o pořadí rozhodly pomocné body za výhry v penaltových rozstřelech, jak bylo oznámeno při zahájení turnaje. Bohužel v tomto kritériu se nedařilo domácím borcům, takže skončili 3. Ředitel turnaje si „sype popel na hlavu“, příště tedy raději na skóre :-/

Sparta Lužná - Liptovská Lúžna 0:1 /0:0/

(Švanda - penalty 2:3)

Pohledný a vyrovnaný česko-slovenský duel rozhodla jediná branka, kterou vsítil chladnokrevně Martin Švanda a odstartoval tak radostné oslavy podobné těm, co jsme viděli v podání našich východních přemožitelů na MS v zápase s Itálií. Bohužel stejná chladnokrevnost chyběla domácím při jejich šancích, a nebylo jich málo, hlavně v první půli. Když už se podařilo vyrovnat, byl odpískán faul na brankáře po vzájemné srážce jak s domácím útočníkem, tak s vlastním obráncem.

Sokol Lužná - Sparta Lužná 1:4 /0:1/

Filgas (penalta) - Drenko, Chládek, Staněk, Falbr - penalty 6:5

Moravský tým měl nejnáročnější „předzápasovou přípravu“, a tak mu ve druhém dějství došly síly. Ovšem vyhrál dlouhý penaltový rozstřel!

Liptovská Lúžna - Sokol Lužná 1:2 /1:2/

Filgas (penalta), Mišun Tomáš - Husarčík - penalty 0:2

V závěrečném klání naplnili domácí zcela přívlastek turnaje „PŘÁTELSTVÍ“. Moravskému týmu vypomohl při zdravotních potížích gólmana Láďa Rác a prokázal, že má „vaniakovskou formu“. Vsetínští tygři šli dvakrát do vedení a právě v jejich týmu hostující brankář byl největší překážkou slovenskému mužstvu v jeho snaze o konečné vyrovnání. O celkovém vítězi tak rozhodl penaltový rozstřel, v němž tentokrát neuspěl do té doby 100% Martin Filgas.

 

Krásný putovní pohár z Nižborské sklářské dílny firmy RÜCKL CRYSTAL a.s. , o nějž se zasadil absolvent luženské základní školy Marcel Chládek, tak putuje na Slovensko, kam se za ním sjedou zúčastněné týmy za rok.

Po předání cen a darů nastoupily na krásný pažit staré gardy. Domácí Sparta Lužná ve složení: Jára Grill, Radek Grill, Vláďa Faigl, Jirka Pavlíček, Míla Egert, Zděnda Klecanda, Petr Vlček, Pavel Sorokáč, Zděnda Tvrz, Jirka Tvrz, Béda Koch, Pavel Komínek, Petr Urik, Dušan Mareš a Martin Vesecký a tým Liptovskej Lúžnej Vladimír Láclavík, Daniel Veselovský (prezident klubu), Peter Veselovský st., Peter Veselovský ml., Albín Husarčík (starosta obce), Robert Husarčík, Peter Staš, Jaroslav Mydliar, Pavol Kubina, Miroslav Fides, doplněný o Moraváka Romana Čokavce a České Lužeňáky Libora Nováka a Tomáše Pavlíčka.

Domácí zužitkovali svoji převahu v první půli parádními akcemi, kdy centry do vápna zakončili ukázkovými hlavičkami Míla Egert a Béda Koch. Po přestávce hosté vyrovnali hru, vstřelili po bleskovém úderu kontaktní gól a hrozili vyrovnáním. V závěru už ale fyzicky nepokryli okénka otevřená v obraně a inkasovali potřetí po průniku Petra Urika. 3:1.

Domácí „zralí páni“ pak dokázali vyhrát i v penaltovém rozstřelu.
Utkání s přehledem a velkým fotbalovým citem odřídil Pavel Pešek.

Tomáš Pavlíček

 

Fotky:

https://reskator72.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_turnaj_2010/

Zpět