BOD S MĚSTEČKEM

08.10.2011 20:16

SPARTA LUŽNÁ - MĚSTEČKO 2 - 2 / 1 - 1 / URIK , CHLÁDEK

Nepříznivé počasí pro diváky , ale dobré pro hráče . V Lužné se sešlo docela dost příznivců kopané. Tradiční derby těchto dvou mužstev slibovalo pěkný fotbal. Několikrát se tato mužstva utkala i v krajské 1. B třídě.

Začátek zápasu  mohla Lužná inkasovat minimálně tři bramky. Dvacet minut se domácí obránci hledali. Pouze vynikající výkon RÁCE držel Spartu nad vodou.Městečko si dokázalo vypracovat několik tutovek . Předváděli kombinaci "ala" ŠPANĚLSKO a obránci Lužné nevěděli kam dřív skočit. Výsledkem toho byla vedoucí branka , když střelu jednoho z útočníků Rác vyrazil před sebe a dobíhající pouze dorazil do odkryté branky . potom převzala iniciativu Lužná . Největší více než stoprocentní šanci měl Černý , když se dostal křižný balon až na jeho nohu , brankář hostů byl zcela mimo hru . Každý čekal , že VOJTA si jenom přitukne do běhu a trefí zcela odkrytou prázdnou branku. Bohužel vystřelil hned po převzetí balonu a minul . Toto neproměnit je trestuhodné. Zanedlouho se dostal do šance další mladík v domácím dresu RUPRECHT , ten nikým neatakovaný z malého vápna přestřelil. Tyto šance by se měli proměnovat . Vyrovnání zařídil URIK , když si krásně narazil s RUPRECHTEM , pronikl až do vápna a s přehledem uklidil míč přesně k tyči.

Druhý poločas měla Lužná jasnou převahu . Šance do kterých se dostali postupně ELZNIC , ČERNÝ , CHLÁDEK volali po golu. Proměnit se to podařilo až CHLÁDKOVI , který si postavil míč k přímému kopu. Krásnou utěšenou střelu ze 30 metrů uklidil , i když golman ještě tečoval , ale pouze do vlastní sítě. Městečko se dostalo do pár šancí. Když už se blížil konec zápasu , tak zaúřadovala rozhodčí JOGLOVÁ. Nejdříve neudělila jasnou červenou kartu hostujícímu obráci , který stáhl unikajícího ČERNÉHO a pak v 91. minutě odpískala nesmyslně penaltu po kontaktu Hájka se Šnídlem , který se dostával do vápna. 

Nemá smysl toto komentovat . V první půli mohli hosté vest 4 - 0 , ve druhé zase domácí . Bohužel nikdo nedokázal proměnit tolik šancí , které obě mužstva měli. Asi zasloužená remíza pro obě mužstva.

SESTAVA : RÁC , STANĚK - HÁJEK - KOULA - URIK , FRONK - ELZNIC- CHLÁDEK - RUPRECHT , ŠNAJDR - ČERNÝ

STŘÍDALI : KOŠULIČ , MAŠEK , KOPERNICKÝ

Zpět