VELIKONOČNÍ HODY V SENOMATECH

15.04.2017 18:00

SK SENOMATY - SPARTA LUŽNÁ 1 - 7 /1 - 2/ POKORNÝ 3x, ŠNAJDR,  ŠPIČKA, FRONK, VEJVODA

 

24. 1:0 – standardní situaci domácích jsme dvakrát odvrátili z pokutového území; podruhé se míč odrazil k dobře postavenému záložníkovi, kterému sedla pěkná rána na zadní tyč.

 

39. 1:1 – Fronk zakončil střelou z malého vápna do protipohybu gólmana; za 50ti metrový sprint ho odměnil krásným předložením od brankové čáry Šnajdr, který doběhl kolmici Pokorného po zásadní přihrávce z voleje od Maška.

 

39. 1:2 – Pokorný obral ihned po rozehrání chybujícího stopera a sám před brankářem prokázal svoji zkušenost.

 

58. 1:3 – Pokorný z penalty za faul na unikajícího Vejvodu, kterého vyslal kolmicí Fronk.

 

83. 1:4 – Šnajdr zametl křížem ze 13ti metrů dlouhý výkop Petra Staňka; důležitý byl současný náběh Pokorného a Vejvody, takže domácí měli plno práce s obsazováním.

 

84. 1:5 – Pokorný završil střelou do bližší šibenice hattrick, když mu dal míč do kroku zprava Šnajdr.

 

86. 1:6 – Špička Josef podtrhl svůj skvělý výkon bombou ze 30ti metrů, která před domácím gólmanem nečekaně skočila.

 

90. 1:7 – Vejvoda se prosadil v souboji s brankářem ve vápně po pohotovém přistrčení výborně atakujícího Maška.

 

Sparta zajížděla k dalšímu v pořadí již třetímu venkovnímu utkání ze čtyř kol na hřiště  senomatských beranů, kteří v letošním ročníku bojují o udržení v této soutěži, opět bez svých opor. Chyběli zejména brankář Duda dále stoper Kopernický a záložníci Krumhanzl a Adam Špička.

 

První půle patřila hostující Spartě, která z nátlakové  hry se nedokázala prosadit. Byli to naopak domácí, kteří ve 24. minutě ze standardní situace vytěžili vedoucí branku pěknou střelou na zadní tyč 1-0. Hosté po této brance přidali a vyústěním tohoto tlaku byli dvě branky, které padly v rozmezí dvou minut (39.-40. min).  kdy se nejprve trefil Standa Fronk a poté kanonýr Pokorný. 1-2. Za tohoto stavu se šlo do kabin. 

 

Po přestávce převzali iniciativu domácí, ale naše obrana pracovala na 100%.Brankář Sparty Staněk si připsal dva důležité zákroky při střelách na bližší tyč a do protipohybu. Naše brejky do vytažené obrany domácích pak byli doslova smrtící a v závěru se z nich zrodil pro domácí krutý výsledek. Na 1-3 zvýšil v 58. min. z penalty Pokorný, a poté v rozmezí mezi 83.-90. minutou přidali další branky v pořadí Šnajdr v 83.  1-4, Pokorný v 84. 1-5, v 86. Špička 1-6 a účet zakončil v 90. Vejvoda 1-7.

 

Sparta si tak odvezla další 3 body  ze hřiště hostů a s plným bodovým ziskem v jarní části OP přivítá v dalším kole na domácím hřišti celek ČL Kolešovice. Utkání řídil velmi dobře HR Sedláček a i jeho asistenti "laici" odvedli dobrý výkon. 

 

Z pohledu trenéra: 

 

V první půli jsme se z nátlakové hry nedokázali prosadit. Pomohlo, když se domácí na chviličku vysunuli „výš“. Po přestávce převzali iniciativu Senomaty, ale naše obrana pracovala 100%. Petr Staněk si připsal dva důležité zákroky při střelách na bližší tyč a do protipohybu, Jirka Polanský po téměř roční pauze ukázal obrovskou zkušenost, oba mladíci na krajích Kuba Staněk a Pepa Špička byli bezchybní a Martin Rek byl jednoznačně nejlepší „na place“. Naše brejky do vytažené obrany domácích pak byli doslova smrtící a v závěru se z nich zrodil pro domácí krutý výsledek.

                                                                                                                                                                

Staněk Petr - Špička Josef, Rek Martin, Polanský Jiří, Staněk Jakub - Grill Robert (78. Vyskočil Tomáš), Fronk StanislavMašek Adam, Bičík Pavel (46. Vejvoda Josef) Pokorný Radek (84. Sláma Jakub), Šnajdr Radek

Zpět