DOROST NADĚLOVAL - Utkání v plné režii Pepina Vejvody

21.09.2014 13:32

Sokol Zvoleněves –Sparta Lužná   2 : 6  (2:2) Vejvoda 3x, Roušavý, Sailer, Hájek Lukáš

 

Dorostenci Sparty Lužná zajížděli na hřiště Sokola Zvoleněves, který ještě v soutěži nezvítězil a je na posledním místě tabulky. 

Úvod a hra hostů v prvním poločase jasně prokazovala, že soupeře malinko podcenili. Gól do jejich sítě hned v 15. minutě zápasu to jenom potvrdil (1:0). Domácí se ale z vedení dlouho neradovali. Pepino Vejvoda po samotném úniku zařídil vyrovnání na 1:1. Soupeř se ujal opět do vedení po střele z dálky, která překvapila luženského brankáře Pavlíčka, 1:2. Domácí poté faulovali ve vápně Vejvodu a Roušavý z penalty vyrovnal na 2:2. 

Domluva trenérů v kabině o poločasu lužeňákům pomohla. Vejvoda po střele z dálky zvýšil na 3:2 a krátce na to po jeho průniku po pravé straně a přihrávce navýšil Sailer skóre na 4:2. Vejvoda si následným třetím gólem v zápase připsal hattrick a stav zápasu vylepšil na 5:2 pro hosty. Ke konci utkání unikla ještě dvojice Vejvoda, Hájek Lukáš, kdy druhý jmenovaný zvýšil na konečných 6:2. 

Díky zlepšené hře dorostenci Sparty Lužná zaslouženě zvítězili. Stínem utkání byla ze strany domácích hrubá hra, na kterou doplatili Sailer a Zaspal, kteří po hrubých zákrocích museli opustit hřiště z důvodu zranění. Paradoxem byl závěr utkání, když střídající brankář Gorol držel míč bezpečně ve svých rukách, ale útočník domácích ho fauloval nevybíravým kopem do hlavy. Rozhodčí místo udělení červené karty slovně vyzval hráče, aby opustil hřiště a v zápise o utkání to nebylo charakterizováno jako vyloučení. Rakovnický rozhodčí by tento zákrok potrestal pravděpodobně ihned červenou kartou a výše trestu pro hráče od disciplinární komise by nebyla malá. Inu jiný okres, jiný metr.

Sestava: Pavlíček, Zaspal, Beránek, Zouplna, Vejvoda David, Staněk, Drenko, Grill, Skácel, Vejvoda Josef, Sailer

Střídali: Hájek Lukáš, Hájek Michal, Baluch, Gorol

Zpět