DRUHÉ VÍTĚZSTVÍ SPARTY

18.05.2018 07:24

12.5. – 21.kolo: SPARTA LUŽNÁ – Sokol jedomělice 1:0 /0:0/ - Šnajdr

Po deseti minutách rozkoukávání nás nastartoval Vejvoda. Ve 12. prošel po kolmici Fronka zprava až k brance a míč, který prostrčil mezi brankáře a tyčku se odrazil od konstrukce před prázdnou bránu, kde však nikdo nebyl. Ve 24.minutě šel luženský útočník důsledně za balonem, souboj s brankářem před pokutovým územím sice vyhrál, ale dostal se přitom do divoké otočky, díky níž v pádu netrefil mezi tyče. Po půlhodině hry zahrozili domácí sérií rohových kopů, ale hlavičky Šnajdra a Vejvody, ani dorážka Kopernického gól neznamenaly. Kolem 40.minuty se více prosazovali hosté, ale střely byly buď za vápnem, nebo nepřesné. No a před poločasem přišla další kolmice na Vejvodu, tentokrát od Adama Špičky, po které si na centr naběhl Drenko, ale jeho volej šel těsně nad. Poločas byl nadějný.

 

Po přestávce domácí hru srovnali do pozorného hlídání hostujících ofenzivních hráčů a vsadili na brejky.

58. 1:0 – Vejvoda se probíjel zleva a obránci se navzájem trefili při odkopu, takže se míč odrazil ke Šnajdrovi, který vstřelil rozhodující branku.

V dalším průběhu Lužná pozornou hrou a čerstvými silami dál narušovala herní sebevědomí hostujících hráčů, kteří zahrozili nejvíce dalekonosným trestným kopem. Na druhé straně dvě rychlé akce Drenka po levé lajně skončily ránou do boční sítě resp. volejem Vejvody mimo zařízení. Poslední možnost domácích měl v 90.minutě po dlouhém nákopu Grill, ale na hranici vápna ho zradilo zpracování.

 

Z pohledu trenéra: 

Kompaktní výkon, který vycházel z nabité sestavy a tím i lavičky. Každý hráč přidal svoje, a tak to byla zase Lužná jako loni na jaře. Pozorná a důrazná obranná hra už od záložníků společně se spolehlivým výkonem gólmana znamenala první letošní nulu. Směrem dopředu jsme si pak vytvořili dostatek šancí, aby bylo naše vítězství zcela zasloužené.

 

Duda Filip - Staněk Jakub, Dolhý Jiří, Kopernický Daniel, Špička Josef - Kolínský Jan (82. Černý Vojtěch), Fronk Stanislav (64. Grill Robert), Špička Adam (89. Ambrůžek Petr), Drenko Petr - Vejvoda Josef, Šnajdr Radek (71. Rek Martin)

Zpět