GÓL ROKU ADAMA ŠPIČKY POMOHL KE TŘEM BODŮM

02.09.2018 15:01

SPARTA LUŽNÁ - FC JESENICE 4 - 2 /1 - 1/ GRILL, FRONK, KOLÍNSKÝ, ŠPIČKA ADAM

 

17. 1:0 – polovysoký centr Šnajdra prošel až na zadní tyč, kde využil Grill zaváhání obránce a otevřel skóre.

28. 1:1 – po autovém vhazování působila luženská obrana pasivně a hostující hráči se probili až na malé vápno, kde nedokázali domácí míč pořádně trefit a umožnili soupeři zblízka protlačit ho do sítě.

48. 2:1 – ze závaru před brankou Jesenice vyplynul vysoký kolmo padající míč, který Šnajdr na malém vápně napoprvé netrefil, ale po zpracování ho přiťukl proti noze Fronkovi, jenž zamířil přesně.

59. 3:1 – GÓL ROKU! Adam Špička si na půlící čáře zády k soupeřově brance zpracoval nákop z obrany do vzduchu a v otočce ho napálil vysokým obloukem, který zapadl pod břevno a gólman jej i přes velkou snahu z branky nedostal.

67. 3:2 – důraz jesenických slavil úspěch. Po vyhraném souboji před pokutovým územím se útočník otočil, prošel do vápna a jeho centr dopravil střelec hostí na zadní tyči ve skluzu do sítě.

79. 4:2 – ostrý centr Grilla trefil na zadní tyči Kolínský hlavou do protipohybu brankáře. Vzhledem k dalším třem neproměněným šancím tohoto hráče to byla zasloužená odměna za jeho trpělivost a vytrvalost v útočné aktivitě.

 

Z pohledu trenéra: 

V režimu dovolených jsme zvládli zápas bez střídání a poslední 4 minuty při odstoupení otřeseného Pepy Špičky i v deseti. Pochvala pro všechny zúčastněné, kteří odvedli zvlášť ve druhém poločase přesně to, co se od nich očekávalo. Vyzdvihnu účast Jirky Polanského, který naskočil po delší herní pauze a úspěšně přikryl při dlouhých nákopech nebezpečného Jeníčka. Diváky snad v uplakaném počasí „rozehřálo“ množství šancí byť neproměněných a odměnou pro ně byl fantastický gól Adama Špičky.

Duda Filip - Staněk Jakub, Staněk Petr, Polanský Jiří, Špička Josef - Grill Robert, Fronk Stanislav, Špička Adam, Kolínský Jan - Černý Vojtěch, Šnajdr Radek

Zpět