LUŽENSKÝ ODCHOVANEC VÁCLAV PROŠEK ZÁŘIL

27.10.2010 14:05

 

Luženský odchovanec V. Prošek opět skóroval v dresu Slavie

Mladá Boleslav - Slavia 0:5 (0:2)

V pátečním dopoledni předehrávali naši dorostenci 12.kolo dorostenecké ligy na krásném stadionku Astonka v Mladé Boleslavi. Domácí se od první minuty zaměřili na kvalitní bránění a tak měli slávisté hru pod kontrolou a čekalo se, kdo udělá první chybu. Ta potkala domácí Mladou Boleslav, když ve 21.minutě krásně obešel Žák obránce a krásnou ranou na vzdálenější tyč vymetl Boreckého branku 0-1.

Ve 26.minutě vysunul Niedermeier Šimkovského, který na hranici pokutového území přihrál Žákovi, který podruhé překonal mladoboleslavského brankáře Boreckého 0-2. I v následujících minutách měli slávisté převahu, ale žádná další šance již v brance neskončila. Navíc dvakrát zahrozili i domácí, když podnikli velmi rychlé protiútoky, ale jejich finální řešení nebylo úspěšné.

Ve druhém poločase domácí změnili rozestavení a začali nakopávat na dva vysunuté hroty dlouhé míče, se kterými si však slávistická obrana dokázala poradit. V 56.minutě se k míči dostal Krasniqi, krásnou kolmou přihrávkou vyslal Proška na boleslavskou branku, ten v šanci nezaváhal a Slavia vedla 0-3.

Za šest minut se situace opakovala jako přes kopírák, Krasniqi vysunul Proška a ten samostatný nájezd dokázal proměnit 0-4. Domácí zahrozili po standardní situaci, když rohový kop usměrnil na břevno domácí Hruška. Několik dalších nadějných situací slávisté zahodili, ale nakonec se ještě jednou dokázali prosadit.

V 82.minutě se uvolnil na levé straně Veselý, kolmou přihrávkou za obranu poslal Jílka do samostatného úniku, ten obešel i brankáře a završil skóre na konečných 0-5.

Hodnocení trenéra Peřiny: " Dnes jsme se dokázali prosadit ve všech směrech, byli jsme jednoznačně lepší a soupeře nepustili téměř k ničemu. Kluci si s chutí zastříleli, předvedli krásné akce a dokázali uhájit čisté konto. Příští pátek nás však čeká velmi silný protivník(Olomouc) a tam se ukáže, jak jsme na tom".

Branky: 16.,23.Žák, 56.,62. Prošek, 82.Jílek

Slavia:Měsíček-Šimkovský,Čepelák,Podvín,Sudek-Krasniqi(68.Jílek),Niedermeier,Šimeček-Prošek(65.Wisniewski),Žák(61.Červenka),Veselý

Zpět