NEČEKANÉ PRVNÍ TŘI BODY Z HOSTOUNĚ

22.04.2018 19:01

HOSTOUŇ "B" - SPARTA LUŽNÁ 2 - 3 /0 - 0/ VEJVODA 2x, GRILL

 

V úvodu měli domácí převahu, a ještě než uplynulo deset minut měli ve vápně dvojitou možnost jít do vedení. Ovšem Petr Staněk skokem ránu zblízka zneškodnil.

Z náznaků luženských šancí nejvíce zaujala spolupráce po pravé straně, kdy Grill posunul Vejvodovi a ten našel nabíhajícího Kolínského, jehož rána skončila nad.

Další zajímavý okamžik byl trestný kop Dolhého, který jen tak tak minul horní roh branky.

Domácí měli více míč pod kontrolou a před vápnem často zatápěli. Obrana Sparty byla ale důsledná. Přesto se křížná střela záložníka Hostouně odrazila od pravé tyče do hřiště.

Přežili jsme poločas – 0:0!!!

49. 1:0 – na ideálně kopnutý roh si naskočil zkušený hlavičkář a gólman byl bez šance

62. 1:1 – Adam Špička vyslal kolmicí do úniku Šnajdra, který předložil zprava ideálně míč na penaltu Vejvodovi. Ten se v souboji s brankářem i dobíhajícím obráncem prosadil.

65. 1:2 – Drenkův aut si Kopernický zpracoval a po otočce vnikl zleva do vápna. Na jeho ideální nabídku si krásně naběhl Robert Grill.

66. domácí zadák zastavil unikajícího Vejvodu jen držením a vyfasoval žlutou kartu, pro něj už druhou.

71. 1:3 – na levé straně si ukázkově narazil Adam Špička s Drenkem a zopakoval průnik do vápna včetně nahrávky, kterou tentokrát zužitkoval Vejvoda.

73. 2:3 – při rohovém kopu se míč odrážel ve vápně a luženští ho ne a ne dostat ven. Až si ho zpracoval další ze zkušených borců v zelenobílém a obstřelem trefil horní růžek.

79. Petr Drenko při snaze vybojovat míč ve skluzu fauloval a inkasoval žlutou kartu, bohužel rovněž druhou.

V závěru domácí tlačili na vyrovnání, ale obětavě bojující hosté jim nedopřáli klid k přesnějšímu zakončení. Do dvou úniků se dostal Vejvoda. Poprvé přehodil brankáře i bránu, podruhé si míč ještě zasekl, ale střela šla vedle.

Z pohledu trenéra: 

Krajní obránci ve spolupráci se záložníky pokryli lajny, stopeři čistili důrazně vápno, střední záložníci dokázali zhustit prostor proti střele před pokutovým územím a navíc rozdávali velmi dobré míče dopředu, útočníci dělali velké problémy domácí obraně pohybem a dokázali míč přidržet pro doplnění oběma krajními záložníky. Petr Staněk = klid a specialista na Hostouň. I když byli domácí fotbalově lepší a drželi míč i v deseti, je naše výhra zasloužená. Důraz a disciplína podpořené nasazením. Střídat v takovém kolotoči bylo riziko, ale i trojice připravených (Karel Krumhanzl, Josef Špička a Pavel Hejl) byla důležitou součástí premiérového vítězství.

Staněk Petr – Kolínský Jan, Dolhý JiříKopernický Daniel, Staněk Jakub - Grill Robert, Fronk StanislavŠpička Adam,Drenko Petr - Vejvoda Josef, Šnajdr Radek

 

Zpět