NEČEKANÉ TŘI BODY

14.04.2019 17:47

SK SENOMATY - SPARTA LUŽNÁ 1 - 5 /0 - 1/ POKORNÝ 2x, GRILL, KOŠULIČ, KOLÍNSKÝ

 

Zápas začal vzájemným oťukáváním a první vzrušení přinesla 13. minuta, kdy se po křížném pasu Šnajdra dostával v náběhu sám před gólmana Ráce Grill. Brankář Senomat sice startem z brány zabránil gólové šanci, ale přivodil si svalové zranění, kvůli kterému po dalších pěti minutách odstoupil. To byl první okamžik zápasu, kdy se od domácích odvrátilo štěstí.

 

25. minuta přinesla první šanci, kterou byla hlavička luženského Kopřivy při rohovém kopu do břevna. Odražený míč poslal Šnajdr vedle.

 

Senomaty drželi více míč a mezi 35. a 42. minutou zmáčkli Lužnou tak, že se hráči v černo-červeném nestačili ani ohlížet. Pokud však došlo k zakončení, nebylo přesné.

 

43. mohla Lužnou posadit na koně. Pokorný dostal krásnou kolmici od Košuliče, ale ve vápně volil zakončení na vzdálenější tyč, které zastupující brankář vytěsnil. Přesto přinesla tato akce pro Spartu vysvobození a pro Berany předzvěst pohromy.

 

45. 0:1 – Šnajdr zatáhl po levé straně míč a po otočce ho poslal vysokým centrem do ideálního místa na středu pokutového území, kde se potkal s hlavou Pokorného, jenž tak trefil krásný padáček na zadní tyč.

 

48. 0:2 – krásně kopnutý trestňák Kuby Staňka plus načasovaný náběh Pokorného rovná se další padáček na zadní tyč.

 

52. 0:3 – Robert Grill vystihl chybu v rozehrávce a dovedl míč až téměř do sítě. Dokonalé K.O.!

 

58. 1:3 – domácí nesložili zbraně. Jejich přízemní kombinace tentokrát slavily úspěch a po proniknutí do vápna zprava se dostal k odraženému míči na bodu penalty volný střelec.

 

71. 1:4 – živelný fotbal z obou stran přinesl úspěch Lužné díky aktivnímu Pokornému. Ten doběhl ve vápně nepovedenou kombinaci, poslal zpět Šnajdrovi, jehož střelu z velkého vápna tečoval do sítě Košulič.

 

85. 1:5 – Kolínský z pozice pravého obránce si narazil s Rekem a průnik před branku zakončil polo-střelou / přihrávkou, která skončila v síti.

 

Z pohledu trenéra: 

Z našeho pohledu skvělý výsledek, pro domácí krutý. Ve vyrovnaném zápase byli často fotbalovější, ale štěstí se k nim otočilo zády. My jsme mu šli ale hodně naproti. Nasazením a zodpovědností. K tomu se vrátila střelecká muška Pokornému, který odvedl navíc dost práce při výstavbě útoků a nevynechal ani obranné návraty. V zadních řadách vyčníval opět jistotou Dolhý. Všichni hráči podali výkon minimálně na úrovni svého standardu, takže vítězství je zcela zasloužené.

 

Duda Filip - Kolínský Jan, Dolhý Jiří, Kopernický Daniel, Špička Josef - Grill Robert (77. Bendl Jiří), Kopřiva Patrik (64. Rek Martin), Staněk Jakub, Šnajdr Radek - Pokorný Radek, Košulič Ondřej (83. Bičík Pavel)

Zpět