SHRNUTÍ ZIMNÍ PŘÍPRAVY DOSPĚLÝCH A NOVÉ POSILY

22.03.2019 11:05
Pár slov trenéra Tomáše Pavlíčka:
 
 
Druhá část přípravy odstartovala soustředěním zaměřeným už na herní prvky. 3 tréninky na UMT v Žihli za přítomnosti "až" 12 hráčů oživily herní návyky. 
 
Čtvrtou návštěvou v Žihli bylo přípravné utkání s SK Senomaty, do něhož zasáhlo celkem 14 hráčů. Výsledek 1:0 se zrodil po různorodém průběhu. Od naprosté převahy soupeře přes vyrovnané fáze až po chvíle, kdy jsme dokázali kontrolovat hru. Hlavním faktorem pro výsledek byla střelecká smůla "beranů" spojená s několika bravurními zákroky gólmana Procházky. Vítězný gól padl v 88.minutě z hlavy Kopernického, kterého našel vysokým centrem z trestného kopu Jakub Staněk.
V následujících týdnech se projevila klasická únava z dlouhé přípravy a účast na trénincích za moc nestála.
 
Zlom přišel po valné hromadě a třetím přípravném zápase.
V něm jsme sehráli zajímavou partii na UMT na Šamotce s FC Jesenice s výsledkem 3:4 (1:1).
Ve 30. minutě se trefil po centru Adama Špičky KošuličVe 38. srovnali "hosté" z penalty. V 50. našel Bendl ulicí na velkém vápně nehlídaného Pokorného a ten se nemýlil. 55.minuta a opět vyrovnáno po prohraném souboji u středu a vysunutí podobně nehlídaného jesenického kanonýra. V dalším průběhu jsme dokázali držet míč, ale na soupeřově polovině jsme byli zbrklí, takže se dlouho šance nerodily. Až v 67. se povedla kombinace trojice Bičík - Bendl - Kopernický, ze které vytěžil svůj druhý zásah Košulič. Závěr utkání byl ve znamení "bezstarostné" hry nahoru dolů, kdy se pohyboval především míč a hráčům už se nechtělo moc běhat. To přineslo na naší straně situace, které hrozily góly. A ty také přišly. V 83. jsme podcenili míč směřující za bčáru a po přihrávce pod sebe Jesenice potřetí vyrovnala. No a v 90.minutě po nákopu na naše vápno soupeři nejenom míč udrželi, ale také ho dostali ke svému elitnímu zakončovateli, jenž stanovil závěrečnou podobu skóre. Je jasné, že takto "bohorovně" hrát nemůžeme.
 
Že s tím chtějí kluci něco udělat ukázali na obou trénincích před mistrovským startem. Účast 15 a 12 hráčů slibuje správné nažhavení. Jako bonus jsme dotáhli registraci Jirky Bendla, který předvedl, že má co nabídnout, a přestup zkušeného Patrika Kopřivy z SK Oráčov. 
Oproti podzimu se ještě zapojili z cest navrátivší se Ondřej Košulič a uzdravený Luděk Nágl.
 
V Rakovnickém deníku vyšel tento rozhovor: 
 

„Podzim se nám v součtu nepovedl. Ať už výsledkově, patnáct bodů a postavení ve spodní části tabulky samozřejmě neodpovídají našim dlouhodobým představám, ale hlavně herně. Po čtvrtém kole jsme jakoby ztratili tvář a vzhledem k horší tréninkové účasti oproti předchozím sezonám jsme se nedokázali dát dohromady. Když už jsme v závěrečných zápasech soupeře přehráli, tak jsme neproměňovali dostatek šancí a naopak dost snadno inkasovali,“ hodnotil první polovinu soutěže trenér mužstva Tomáš Pavlíček.

Odvetná část může celkům sloužit také jako odveta. Toho budou chtít v Lužné využít vrchovatě. „Cíle pro jaro jsou jasné. Máme téměř každému co vracet,“ uvedl kouč Lužné.

 

Je tedy něco, co by trenér udělal v sezoně jinak? „Po každém zápase si takové situace najdu. Konkrétně v Rynholci, kde jsem měl sáhnout v poslední čtvrtině do rozjetého vlaku a ono by to možná dopadlo jinak. Jinak před domácími zápasy si s vedením dávám zelenou. Asi zkusím na jaře něco jiného, jestli to pomůže,“ usmál se kouč Pavlíček.


Zdroj: https://rakovnicky.denik.cz/fotbal-okres/pavlicek-si-dava-zelenou-asi-zkusi-neco-jineho-20190321.html

 
 
 
Zpět