SOUSTŘEDĚNÍ ŽÁKŮ

21.04.2018 20:59
Vážení přátelé luženského fotbalu a zvláště příznivci žákovských kategorií.
 
5-8.4. se uskutečnil přípravný kemp, respektive soustředění mladších a starších žáků, které se uskutečnilo ve Chvojkovském mlýně blízko Žihle.
 
Program  byl naplánovaný následovně. Ranní výběhy a dvoufázové tréninky. Co se týká stravy, byli jsme všichni naprosto spokojeni. Jídlo se podávalo 6x denně a k dispozici byl také celodenní pitný režim. Paní majitelka s personálem, byla velice vstřícná a ochotná splnit jakékoliv přání a za to jí patří veliké díky.
 
Starší žáky vedli zkušení trenéři Josef Bárta a Honza Beran. Týmu se vede dobře. Na škodu je pouze malá účast týmů v této soutěži. V této kategorii jsou zastoupeny pouze tři týmy a naši chlapci s přehledem vedou soutěž. Toho si byl vědom i pan Bárta, ale přesto s chlapci absolvoval náročné ranní výběhy. Dvoufázové tréninky, které vždy následovali, byli zaměřeny hlavně na střelbu a držení míče. Jak jsem si všiml, chlapci poctivě pracovali a všichni do jednoho si soustředění užívali.
 
Co se týká nás, mladších žáků, tréninky vedli fotbalový matadoři Josef Andrlík a Jaroslav Pochman. Máme velmi mladé mužstvo a v této kategorii mladších žáků, se střetáváme s velmi dobře připravenými týmy. V tabulce se nacházíme v druhé polovině.Toho si byli vědomi i trenéři a naordinovali mužstvu náročnější tréninky. Po raním výběhu následovala snídaně a poté vždy  trénink, oběd, klid na lůžku, odpolední trénink, večeře a poté pro  mužstvo osobní volno. Nechyběli ani masáže, které si chlapci oblíbili. 
Chlapci a děvčata si vzorně plnili svoje fotbalové povinnosti a to i  přesto, že tréninky byli velmi náročné. Trenéři se zaměřili hlavně na fyzickou kondici, práci s míčem, první dotek, střelbu a pilování fotbalových situací. Všichni do jednoho vzorně pracovali a plnili si své povinnosti jak v trénincích, tak v době volna. 
 
Pro zpestření jsme obě skupiny vyrazili v sobotu na výlet na Žihelské kamenné památky. Jak jsem pozoroval na tvářích všech zúčastněných, soustředění se velmi povedlo a mě nezbývá, než všem zúčastněným poděkovat.
 
Za tým mladších žáků Marek Rőder
Zpět