VE VELVARECH BYLO NA BOD

12.05.2015 21:12

Slovan Velvary – Sparta Lužná   4 : 3   (0:1)   Vejvoda 2x, Roušavý

 

Luženští dorostenci sehráli ve Velvarech dobré utkání, z kterého si mohli odvést minimálně bod. 

Do branky se postavil Mezei, který až do svého zranění v 60. minutě předváděl v brance vynikající výkon. Lužná začala ve Velvarech nebojácně. Už v 11. minutě se Vejvoda Josef obtočil kolem stopera domácích a nekompromisně zavěsil 0:1. Hra do konce prvního poločasu byla vyrovnaná, škoda je neproměněné šance Lužné v 31. minutě. 

Do druhé poločasu vstoupila opět lépe Lužná. Z pravé strany odcentroval Vejvoda Josef krásný centr do velkého vápna a z cela nekrytý Roušavý přímo z voleje zvýšil na 0:2. Ovšem domácí ihned po rozehrání snížili na 1:2. V 53. minutě bylo vyrovnáno, když střela z velkého vápna skončila u pravé tyče Mezeiovy branky 2:2. V 60. minutě došlo ke zranění luženského brankáře Mezeie a do branky musel Pavlíček. Bohužel, už v té době musel pro zranění odstoupit Staněk a na střídání už na lavičce nikdo nebyl, a tak Lužná musela dohrávat utkání pouze o deseti hráčích, což mělo hlavní vliv na konečný výsledek utkání. 

Dorostenci Lužné šli ještě jednou do vedení, když se ve skrumáži ve velkém vápně nejlépe orientoval Vejvoda Josef a zvýšil na 2:3. Lužná ale dlouho nevedla. Po standartní situaci nechali obránci Lužné volné velvarského útočníka, který hlavou srovnal na 3:3. Lužná se snažila uhrát alespoň remízu, ale nejlepší hráč Velvar Malček byl proti. Z rychlého protiútoku skóroval na konečných 4:3 pro domácí. Luženské dorostence je nutno pochválit za předvedený výkon. Je jen škoda, že utkání museli dohrávat o deseti hráčích a tím dali soupeři šanci utkání otočit v jeho prospěch.

Sestava: Mezei, Zaspal, Beránek, Vejvoda David, Zouplna, Staněk (46. Hájek), Špička, Grill, Roušavý, Vejvoda Josef, Zelenka

Zpět