VENCA PROŠEK STŘÍLÍ GOLY

05.08.2013 12:35

DETAILY UTKÁNÍ

SESTAVA SLAVIA

Hrubeš – Smolák, Zákostelský, Čepelák, Bejbl – Bazal, Duga (72. Zámečník), Hrubý (57. Veselý) - Prošek (87. Verner), Vondráček (60. Liška), Hurka (60. Peterka).

SESTAVA SPARTA

Staněk - Gil, Diallo, Bederka, Sýkora – Bělčický (46. Matoušek), Čavoš, Čermák, Skopec (84. Hájek), Macháč – Konaté (46. Kerić).

POLOČAS

2:1

STATISTIKY

Branky: 12. Smolák, 22. Prošek – 39. Abdoulaye Diallo, 66. Čevoš (pen.), 90+2. Matoušek ŽK: Hrubeš - Matoušek.

FOTOGALERIE

Juniorka vedla nad Spartou 2:0, o bod přišla v nastavení
Slavia
Sparta
2:3
SLAVIA
SPARTA
3.KOLO, NEDĚLE 4.8.2013, 15:00

PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Myslíte, že může být pro hráče něco horšího, než prohrát zápas, ve kterém jste vedli o dvě branky, gólem v 90. minutě? Jistě. Prohrát tak derby se Spartou. Juniorka nenavázala na své dvě loňské výhry z derby a po smolném konci podlehla na Xaverově 2:3.

Do sestavy juniorky se z A týmu tentokrát dostali Bazal, Hurka a Vondráček. Lehké zranění naopak do hry nepustilo Salašoviče, problémy s kotníkem má další hráč z A týmu a nejlepší hráč Juniorské ligy z loňské sezony Viktor Šimeček.

Úvodní desetiminutovka nabídla spíše vzájemné oťukávání. Po dvanácti minutách už se ale zřejmě rekordně zaplněný stadion v Horních Počernicích na utkání juniorky mohl radovat z úvodního gólu zápasu. David Smolák si zpracoval vysoký míč za obranu, s jeho prvním pokusem si ještě brankář Staněk poradil, na dorážku už byla ale s celou obranou krátký.

Slávistům tato pasáž hry patřila, ze Sparty hrozil v první půli zejména hrotový útočník Konaté. Ve 22. minutě Bazal s Vondráčkem dobře zakombinovali u rohového praporku a druhý jmenovaný skvělým centrem našel Václava Proška na zadní tyči, který hlavou zvýšil na 2:0.

Slávisté zápas kontrolovali a v první půli nic nenasvědčovalo tomu, že by třetí výhru v juniorském derby v řadě mohlo něco ohrozit. První sparťanská vlaštovka přiletěla ve 39. minutě. Po Čermákově rohu hlavičkoval přesně Diallo a snížil.

Po sérii střídání v úvodu druhé půle měla první šanci Slavia, když se po skvělé přihrávce Proška dostal do dobré střelecké příležitosti Duga, ale jeho pokus mířil nad branku. Čtyři minuty nato se hosté radovali z vyrovnání.

Střídající Kerič se dostal do vápna, kde udělal kličku Hrubešovi, který musel volit faul, po kterém následovala jak žlutá karta, tak hlavně penalta. Tu bezpečně proměnil Čavoš. 

Závěr utkání se nesl v divokém duchu. Oba týmy střídaly jeden útok za druhým. Ani Slavia, ani Sparta nechtěly soupeři nechat body. Nakonec to byli hosté, kdo se radoval z vítězného gólu. Matoušek se z pravé strany prokličkoval až do vápna a následně překonal bezmocného Hrubeše. Hvizd. Konec. 

Sešívaní tak z prvního týdne Juniorské ligy 2013/2014 získali ze tří zápasů čtyři body. Další můžou přidat v pondělí 12. srpna od 14 hodin na Xaverově.

 

Zpět